Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Συνεχίζεται η ερευνητική αποστολή για τις φυτικές ποικιλίες της Τήνου

Η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε συνέχεια της 1 ης ερευνητικής αποστολής για τις τοπικές φυτικές ποικιλίες της Τήνου που έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο, υλοποιεί εκ νέου έρευνα πεδίου με σκοπό τη συλλογή φυτογενετικών πόρων (σπόροι κλπ) και πληροφοριών για τις τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες της Τήνου.

Ο Δρ. Ροίκος Θανόπουλος, Γεωπόνος, Τμήμα Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Εταιρείας μας, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις και συλλογή υλικού (σπόροι) από τις περιφέρειες των χωριών:

Κάμπου, Ταραμπάδου, Σμαρδάκιτου, Κτικάδου, Χατζηράδου, Λουτρών, Ξυνάρας, Σκαλάδου, Κρόκου, Βωλάξ, Κώμης, Καλλονής, Αγαπιού, Αετοφωλιάς, Κάτω Κλείσματος από τις 22 έως και τις 28 Μαΐου 2023.

Η παραπάνω δράση αποτελεί συνέχεια των επιστημονικών ημερίδων που διοργανώθηκαν σε Τήνο και Αθήνα και εντάσσεται στην πρώτη φάση (έρευνα πεδίου) του προγράμματος που εκπονεί η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών για την καταγραφή, διάσωση και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών φυτικών ποικιλιών της Τήνου, καθ’ υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες:
Kιν.: 6973993580
Email: etairia.tin.meleton@gmail.com

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -