Τα Άγια Χριστούγεννα στην Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, με την τέλεση αφ’ εσπέρας Πανηγυρικού Εσπερινού και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού, και με τη συμμετοχή, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής το Ιερό Ίδρυμα, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Διοικητού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και μελών Συλλόγων και Φορέων του νησιού, μαθητών και μαθητριών, Δασκάλων, Καθηγητών, Κατηχητών και Κατηχητριών, ιεροπαίδων και διακονητών, των υπαλλήλων του ΠΙΙΕΤ και ευλαβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκύρηκας ανέγνωσε την Ποιμαντορική Eγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου Β’ σε όλους τους εκκλησιαζομένους και τους εορτάζοντες.

Στους ευλαβείς Χριστιανούς διενεμήθη ως ευλογία εικόνα της Γεννήσεως του Κυρίου με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, καθώς και το εγκόλπιο ημερολόγιο 2024 της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο είναι αφιερωμένο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Σύρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τριποτάμου όπου πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, το παραδοσιακό «έθιμο της Αγάπης».

Κατ’ αυτό, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιείται ιερά λιτανεία της εικόνος της Χριστού Γεννήσεως με τη συμμετοχή όλων των ενοριτών προηγουμένων των λαβάρων, εξαπτερύγων, ιεροψαλτών, των Ιερέων και του Διακόνου, διακονητών και εκκλησιαστικών επιτρόπων και ακολουθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής της εικόνος, δηλαδή της ανάληψης συγκεκριμένων ενοριακών υποχρεώσεων από τον «Κάβο».

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Τοπικός Σύμβουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Κάβος», ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Άγιος Τρύφων», εκκλησιαστικοί σύμβουλοι.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ευχήθηκε καλή διακονία στον νέο «Κάβο».

Σε όλους διενεμήθη ως ευλογία εικόνα της Γεννήσεως του Κυρίου με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter