Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα μεθέορτα της Κοιμήσεως στην Τήνο

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Το εσπέρας του Σαββάτου τελέσθηκε κατά το τοπικό έθος Μέγας Εόρτιος Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας “Κυρά-Ξένης” περιφερείας Πανόρμου Τήνου, Ναός της Παναγίας ξενιζούσης-φιλοξενούσης και υποδεχομένης τους ανθρώπους, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών εκ των γύρω περιοχών του Πύργου-Πανόρμου Τήνου αλλά και προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Την Ιερά Ακολουθία τέλεσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζήσης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ηρακλείου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογρηάς, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο Πρωτοπρ. Ευάγγελος Βελούδιος, Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πύργου, ο Αρχιδιάκονος του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Αντώνιος Τζανουλίνος και οι Διάκονοι Ιωάννης Βιδάλης και Γεώργιος Σταμάτης.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ τους προσκεκλημένους Ιερείς και όλους τους συμμετέχοντες ευχόμενος εορτίως και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και την Επιτροπή της Ιεράς Μονής για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως καθώς και τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. ΑΘ. ΜΑΡΤΙΝΟ για την εκ βάθρων ανέγερση της Μοναστηριακής Τράπεζας στην οποία παρετέθη η παραδοσιακή Μοναστηριακή Τράπεζα μετά το πέρας του Εσπερινού.

Συμμετείχαν, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Φιλ. Φόρτωμας, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχος Τήνου κα Αν. Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου κ. Ευ. Αλοιμόνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Πρόεδρος του ΔΣ και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, εκκλησιαστικοί επίτροποι, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Ιεράς Νήσου.

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών των πέριξ χωρίων υπό την διεύθυνση του Ιεροψάλτη κ. Φωτίου Καλύβα.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέβη εις το χωριό Βεναρδάδος μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ηρακλείου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Ζήση, όπου και επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας του Δημητρίου Περγάλη με τίτλο «ΤΑ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ» και αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, τον συνεχάρη για την διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μέσα από το φιλόπονο και καλλιτεχνικό έργο του. Παρευρέθησαν η Πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου Βεναρδιανών και οι κάτοικοι του χωρίου Βεναρδάδος και τους επεφύλαξαν παραδοσιακή, μικρά δοχή.

Την επομένη το πρωί, ημέρα Κυριακή, οι Πρωτοσύγκελλοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και της Ι.Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, μαζί με τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Αγγελάκη από την Πατριαρχική Μονή της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και τον Ιεροδιάκονο Δαυίδ Καψάλη από την Ι. Μητρόπολη Περιστερίου, συλλειτούργησαν εις τον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ο οποίος ομίλησε για την δύναμη της συγχώρεσης και της αγάπης πρώτα από εμάς τους ίδιους, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι για να ζητήσουμε και να λάβουμε, πρέπει πρώτα να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος της και πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img