Τα προεόρτια των Θεοφανείων στην Τήνο

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία της παραμονής των Θεοφανείων και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου και τους Διακόνους του Ιερού Ιδρύματος, μετέβη στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, στο Καθολικό της οποίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μ. Αγιασμού, με την συμπροσευχητική συμμετοχή των Μοναζουσών και την παρουσία του Δημάρχου Τήνου κ. Παν. Κροντηρά και του Επιτρόπου του ΠΙΙΕΤ κ. Ευ. Καλογήρου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ παρεκάλεσε τις Μοναχές να προσεύχονται για τους εν περιστάσει και πολέμοις ευρισκομένους συνανθρώπους μας και ευχήθηκε το Αιγαίο να καταστεί πέλαγος ειρήνης και φωτός, σύνδεσμος λαών και πολιτισμών, στα κύματα του οποίου να πλέουν χαρούμενοι και δημιουργικοί άνθρωποι και όχι δυστυχισμένοι πρόσφυγες, 70 εκ των οποίων αποβιβάστηκαν στην περιοχή Λυχναφτιάς της Τήνου και έτυχαν ξενίας και περιθάλψεως στους Ξενώνες του ΠΙΙΕΤ, μερίμνη της Αντιπεριφερειάρχου Υγείας και Επάρχου Τήνου κας Αν. Δεληγιάννη και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού.Μετά το πέρας των Ακολουθιών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ηγίασε μία εκάστη των Μοναζουσών, στις οποίες προσέφερε εόρτια δώρα και ευλογίες, ενώ ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου ηγίασε τα κελλιά τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει το απόγευμα στην Ερμούπολη και αύριο θα προστεί των Λειτουργικών Τελετών για τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, στόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στον λιμένα της Ερμουπόλεως.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter