back to top
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Tο «Thama» του Δημήτρη Κατριβέση ανοίγει στην Τήνο

Το νέο εστιατόριο του βραβευμένου σεφ κάνει πρεμιέρα στις αρχές Ιουλίου σε ένα ελληνικό νησί που ανεβάζει συνεχώς τις γαστρονομικές μετοχές του

ww.ethnos.gr

Είναι πολύ ιδιαίτερο νησί η Τήνος. Έχει μια σύνθετη πολιτισμική ενέργεια. Είναι τα λευκά μάρμαρα που αστράφτουν στον ήλιο, τα όμορφα, άγρια τοπία, τα προσκυνήματα και τα μύρια τάματα, είναι και τα ιδιαίτερα προϊόντα και τα ενδιαφέροντα μαγειρικά σενάρια που την έχουν κάνει τα τελευταία έναν από τους πιο δυνατούς γαστρονομικούς προορισμούς. Εκεί, σ’ αυτό τον τόπο των (ποικίλων) θαυμάτων, αποφάσισε ο Δημήτρης Κατριβέσης να κάνει το επόμενό του βήμα, το δικό του Thama, ένα εστιατόριο πάνω στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι.

Ο χώρος είναι ήδη έτοιμος και θα ανοίξει τις πόρτες του σε μερικές ημέρες στην λεωφόρο Σταύρου Κιονίων. Ο κεντρικός άξονας της κουζίνας θα είναι ελληνικός, αλλά με την χαρακτηριστική μοντέρνα και χωρίς σύνορα ματιά ενός σεφ που μας έχει συνηθίσει στις εντάσεις, τα κοντράστ και τα εκρηκτικά αρώματα και που στην προκειμένη παρουσιάζει έναν ενδιαφέροντα συγκερασμό παράδοσης και καινοτομίας, αντλώντας υλικό από ποικίλες γευστικές δεξαμενές.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο Thama θα κεντράρει στην εντοπιότητα και την εποχικότητα, αξιοποιώντας ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει καθημερινά διαθέσιμο στο νησί. Θα περνάει από το προσωπικό του φίλτρο τα τοπικά προϊόντα σε πιάτα όπως το αυγοτάραχο με ξύδι από τηνιακό μέλι, χαμομήλι και παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και το καπνιστό καρίκι (ένα πολύ ιδιαίτερο τηνιακό τυρί που ωριμάζει μέσα σε ξερή νεροκολοκύθα) ή οι αγκινάρες στα κάρβουνα με ξύδι από σύκο. Θα δίνει μεγάλη έμφαση στα θαλασσινά, όπερ σημαίνει από φρουτάλια με λούτζα από φαγκρί μέχρι έναν χυλωμένο φιδέ με χτένια, γαρίδες, τελλίνες (άγριες αχιβαδούλες) και mojo verde ή ψάρι τηγανητό, αχνιστό ή ψητό.

Από αυτό το καινούργιο concept δεν θα λείπει προφανώς κι ένα σεβίτσε, σήμα-κατατεθέν της κουζίνας του σεφ: το μενού, ιδιοσυγκρασιακό, πλούσιο σε ιδέες, αποτυπώνει ένα προσωπικό ταξίδι, ξεκινώντας από την Ελλάδα και φτάνοντας άλλοτε μέχρι την Ισπανία, άλλοτε μέχρι το Περού και όχι μόνο.

Thama Λεωφ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος 

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

Tο «Thama» του Δημήτρη Κατριβέση ανοίγει στην Τήνο

Το νέο εστιατόριο του βραβευμένου σεφ κάνει πρεμιέρα στις αρχές Ιουλίου σε ένα ελληνικό νησί που ανεβάζει συνεχώς τις γαστρονομικές μετοχές του

ww.ethnos.gr

Είναι πολύ ιδιαίτερο νησί η Τήνος. Έχει μια σύνθετη πολιτισμική ενέργεια. Είναι τα λευκά μάρμαρα που αστράφτουν στον ήλιο, τα όμορφα, άγρια τοπία, τα προσκυνήματα και τα μύρια τάματα, είναι και τα ιδιαίτερα προϊόντα και τα ενδιαφέροντα μαγειρικά σενάρια που την έχουν κάνει τα τελευταία έναν από τους πιο δυνατούς γαστρονομικούς προορισμούς. Εκεί, σ’ αυτό τον τόπο των (ποικίλων) θαυμάτων, αποφάσισε ο Δημήτρης Κατριβέσης να κάνει το επόμενό του βήμα, το δικό του Thama, ένα εστιατόριο πάνω στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι.

Ο χώρος είναι ήδη έτοιμος και θα ανοίξει τις πόρτες του σε μερικές ημέρες στην λεωφόρο Σταύρου Κιονίων. Ο κεντρικός άξονας της κουζίνας θα είναι ελληνικός, αλλά με την χαρακτηριστική μοντέρνα και χωρίς σύνορα ματιά ενός σεφ που μας έχει συνηθίσει στις εντάσεις, τα κοντράστ και τα εκρηκτικά αρώματα και που στην προκειμένη παρουσιάζει έναν ενδιαφέροντα συγκερασμό παράδοσης και καινοτομίας, αντλώντας υλικό από ποικίλες γευστικές δεξαμενές.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο Thama θα κεντράρει στην εντοπιότητα και την εποχικότητα, αξιοποιώντας ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει καθημερινά διαθέσιμο στο νησί. Θα περνάει από το προσωπικό του φίλτρο τα τοπικά προϊόντα σε πιάτα όπως το αυγοτάραχο με ξύδι από τηνιακό μέλι, χαμομήλι και παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και το καπνιστό καρίκι (ένα πολύ ιδιαίτερο τηνιακό τυρί που ωριμάζει μέσα σε ξερή νεροκολοκύθα) ή οι αγκινάρες στα κάρβουνα με ξύδι από σύκο. Θα δίνει μεγάλη έμφαση στα θαλασσινά, όπερ σημαίνει από φρουτάλια με λούτζα από φαγκρί μέχρι έναν χυλωμένο φιδέ με χτένια, γαρίδες, τελλίνες (άγριες αχιβαδούλες) και mojo verde ή ψάρι τηγανητό, αχνιστό ή ψητό.

Από αυτό το καινούργιο concept δεν θα λείπει προφανώς κι ένα σεβίτσε, σήμα-κατατεθέν της κουζίνας του σεφ: το μενού, ιδιοσυγκρασιακό, πλούσιο σε ιδέες, αποτυπώνει ένα προσωπικό ταξίδι, ξεκινώντας από την Ελλάδα και φτάνοντας άλλοτε μέχρι την Ισπανία, άλλοτε μέχρι το Περού και όχι μόνο.

Thama Λεωφ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος 

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου