Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Επιστολή Θέμη Ροδαμίτη για το Φεστιβάλ Τήνου

1η Ιουλίου 2020

Μετά την απόφαση του Δήμου για τη μη διεξαγωγή του φετινού Φεστιβάλ, θεωρώ υποχρέωση μου, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Τήνου επί 18 χρόνια, να ενημερώσω τους χιλιάδες φίλους του, καθώς και τους ανθρώπους του νησιού για τις προσπάθειες που έκανα, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για τη συνέχειά του, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δυσκολίες της πανδημίας.

Με επιστολές μου προς την Δημοτική Αρχή ζήτησα ενημέρωση και συνάντηση σχετικά με το Φεστιβάλ. Έκανα σαφές ότι θέλω μόνο να συνεισφέρω για το καλό του θεσμού και του νησιού. Δυστυχώς δεν πήρα καμία απάντηση ούτε μήνυμα έως σήμερα και είναι πλέον αναγκαίο να κάνω γνωστά τα πραγματικά δεδομένα.

Θεωρώ ότι ένας απολογισμός είναι πάντα απαραίτητος για την ενημέρωση και για να λυθούν προβλήματα, που μπορεί να υπάρχουν. Το θεωρώ καθήκον προσωπικό και θεσμικό. Έτσι προσπάθησα να λειτουργώ όλα αυτά τα χρόνια σαν μονάδα στο σύνολο, ώστε ο θεσμός να «πατάει γερά» και να πορεύεται για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Φεστιβάλ άνοιξε τον δρόμο και για άλλα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί, έδωσε τεράστια προβολή και πολιτιστική αναβάθμιση παίρνοντας και εξέχουσα θέση στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

Πριν από λίγες ημέρες με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής έγινε τηλεδιάσκεψη με θέμα το Φεστιβάλ. Κλήθηκαν και κάποιοι που ποτέ δεν ήρθαν σε κάποια εκδήλωση, ούτε αναφέρθηκαν ποτέ επαινετικά σε αυτό. Εγώ δεν κλήθηκα, παρότι από τη δημιουργία του έως σήμερα υπήρξα Καλλιτεχνικός Διευθυντής του, αγωνίστηκα και έθρεψα με ιδέες και λεπτομερή δουλειά αυτή τη μεγάλη διαδρομή, που αγκάλιασε χωρίς διακρίσεις όλο το νησί. Η πείρα μου έχει δείξει ότι εύκολα γκρεμίζεται, συνήθως από λάθος εκτιμήσεις, κάτι καλό, ενώ πολύ δύσκολα δημιουργείται. Φοβάμαι ότι αυτό συμβαίνει και τώρα. Μια τόσο μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική διαδρομή χιλιάδων ανθρώπων, που αγαπήθηκε και άφησε μοναδικό στίγμα, αντιμετωπίζεται πιστεύω χωρίς νηφαλιότητα.

Πιστός στην άποψη ότι πάνω από όλα προέχουν οι ανθρώπινες σχέσεις, ευχαριστώ όσους μίλησαν με θερμά λόγια για το Φεστιβάλ και για τον Πολιτισμό του νησιού, αλλά τη δική μου διαδρομή σε αυτά.

Θα είμαι παρών, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν για να βοηθήσω, όσο μου είναι δυνατόν, το Φεστιβάλ και τον Πολιτισμό στο νησί που αγαπώ.

Ευχές για υγεία και καλό καλοκαίρι.

Θέμης Ροδαμίτης

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε αυτή τη χώρα λίγο να νοιαζόμασταν για το κοινό όφελος, στηρίζοντας τους ανθρώπους που δρουν καταλυτικά ως προς αυτό -ή έστω, μην πολεμώντας τους, προς χάριν ευτελών μικροσυμφερόντων- όλα θα ήταν αλλιώς!
    Ελπίζω και εύχομαι για ανθρώπους και προσφορές σαν αυτή του Themis Rodamitis όσο και αν τους πολεμούν, τόσο να δυναμώνουν περισσότερο.
    «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος»…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.