Επιστολή Θέμη Ροδαμίτη για το Φεστιβάλ Τήνου

1η Ιουλίου 2020

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Μετά την απόφαση του Δήμου για τη μη διεξαγωγή του φετινού Φεστιβάλ, θεωρώ υποχρέωση μου, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Τήνου επί 18 χρόνια, να ενημερώσω τους χιλιάδες φίλους του, καθώς και τους ανθρώπους του νησιού για τις προσπάθειες που έκανα, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για τη συνέχειά του, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δυσκολίες της πανδημίας.

Με επιστολές μου προς την Δημοτική Αρχή ζήτησα ενημέρωση και συνάντηση σχετικά με το Φεστιβάλ. Έκανα σαφές ότι θέλω μόνο να συνεισφέρω για το καλό του θεσμού και του νησιού. Δυστυχώς δεν πήρα καμία απάντηση ούτε μήνυμα έως σήμερα και είναι πλέον αναγκαίο να κάνω γνωστά τα πραγματικά δεδομένα.

Θεωρώ ότι ένας απολογισμός είναι πάντα απαραίτητος για την ενημέρωση και για να λυθούν προβλήματα, που μπορεί να υπάρχουν. Το θεωρώ καθήκον προσωπικό και θεσμικό. Έτσι προσπάθησα να λειτουργώ όλα αυτά τα χρόνια σαν μονάδα στο σύνολο, ώστε ο θεσμός να «πατάει γερά» και να πορεύεται για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Φεστιβάλ άνοιξε τον δρόμο και για άλλα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί, έδωσε τεράστια προβολή και πολιτιστική αναβάθμιση παίρνοντας και εξέχουσα θέση στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

Πριν από λίγες ημέρες με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής έγινε τηλεδιάσκεψη με θέμα το Φεστιβάλ. Κλήθηκαν και κάποιοι που ποτέ δεν ήρθαν σε κάποια εκδήλωση, ούτε αναφέρθηκαν ποτέ επαινετικά σε αυτό. Εγώ δεν κλήθηκα, παρότι από τη δημιουργία του έως σήμερα υπήρξα Καλλιτεχνικός Διευθυντής του, αγωνίστηκα και έθρεψα με ιδέες και λεπτομερή δουλειά αυτή τη μεγάλη διαδρομή, που αγκάλιασε χωρίς διακρίσεις όλο το νησί. Η πείρα μου έχει δείξει ότι εύκολα γκρεμίζεται, συνήθως από λάθος εκτιμήσεις, κάτι καλό, ενώ πολύ δύσκολα δημιουργείται. Φοβάμαι ότι αυτό συμβαίνει και τώρα. Μια τόσο μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική διαδρομή χιλιάδων ανθρώπων, που αγαπήθηκε και άφησε μοναδικό στίγμα, αντιμετωπίζεται πιστεύω χωρίς νηφαλιότητα.

Πιστός στην άποψη ότι πάνω από όλα προέχουν οι ανθρώπινες σχέσεις, ευχαριστώ όσους μίλησαν με θερμά λόγια για το Φεστιβάλ και για τον Πολιτισμό του νησιού, αλλά τη δική μου διαδρομή σε αυτά.

Θα είμαι παρών, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν για να βοηθήσω, όσο μου είναι δυνατόν, το Φεστιβάλ και τον Πολιτισμό στο νησί που αγαπώ.

Ευχές για υγεία και καλό καλοκαίρι.

Θέμης Ροδαμίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter