Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

«Θεριστές»: Η νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παστάκα στην Τήνο

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, εγκαινιάζεται στον Χώρο Στέγης Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Τήνου (Μοσχούλειος Σχολή) στην Χώρα του νησιού, η νέα ζωγραφική έκθεση του Γιώργου Παστάκα με τίτλο «Θεριστές».

Πρόκειται για έναν κύκλο έργων που πραγματεύονται τον θερισμό, ως μια στοχαστική διαδικασία πάνω στη ζωή και τον θάνατο, στις νίκες και τις ήττες του ανθρώπου. Η σειρά συμπληρώνεται με μια μικρότερη ομάδα έργων που παριστάνουν «λουόμενους και κολυμβητές» που συμβολίζουν την ανάπαυση, την ηρεμία και την πιο ανέμελη πλευρά της ζωής.

Ο συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης γράφει για τους «Θεριστές» του Γιώργου  Παστάκα:

«Το γένος των ανδρών, γυμνό και ρωμαλέο,  κρατώντας δρεπάνι πολεμά το καλοκαίρι και συλλέγει αγκαλιές από τους χρυσούς καρπούς της γης για να εξασφαλίσει την συνέχεια της ζωής.

Μόχθος και κάματος και ένας καύσωνας κάθετος και αμείλικτος καταπονεί τα σώματα και μερικές φορές ο κάματος και ο μόχθος φαίνεται να τα εξαερώνει. Η ανάγκη όμως για επιβίωση  κρατά όρθιους τους ακμαίους θεριστές έτσι όπου η μορφή τους εξαϋλώνεται και σε μερικούς πίνακες φαντάζει σαν την ψυχή τους που συνεχίζει επίμονη τον αγώνα του θερισμού.

Ο θερισμός και η συλλογή των καρπών πάνω στο μέτωπο της γης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και τίποτα δεν μπορεί να διακόψει αυτή την μυσταγωγία που μοιάζει με προαιώνιο θηλασμό της ανθρωπότητας…»

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ώρες Λειτουργίας, Καθημερινά: 11:00 – 14:00 /18:00 – 21:00

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -