Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Την Ύψωση του Tιμίου Σταυρού εόρτασε η Ενορία του Κτικάδου Τήνου

ΠΗΓΗ: www.kantam.gr

Υπό τη σκιά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού η οποία δεν θύμιζε τους εορτασμούς προηγούμενων χρόνων με την παρουσία δεκάδων ευλαβών, επισκεπτών και φιλέορτων.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2021 εψάλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Ανδριώτη και συμπροσευχήθηκε μαζί του ο εφημέριος της Π. Ε. Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος.

Την ημέρα της εορτής, 14 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον Σταυρό του Κυρίου. Μαζί με τον Σεβασμιότατο συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος Πρίντεζης, Αρχιεπίσκοπος πρώην Νάξου Τήνου και οι ιερείς, π. Γεώργιος Ανδριώτης εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κτικάδου, ο π. Μάρκος Φώσκολος, ο π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς, ο π. Αλέξανδρος Πέρρος, ο π. Νικόλαος Ψάλτης και ο π. Μάρκος Βιδάλης και ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Στην πανήγυρη παραβρέθηκαν η Έπαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Αναστασία Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Τήνου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Κτικάδου Τήνου κ. Ιωσηφίνα (Πέπη) Βιδάλη, Τοπικοί σύμβουλοι, ενορίτες, ευλαβείς και φιλέορτοι.

Φέτος όπως και πέρυσι λόγω των περιορισμών που υπάρχουν δεν πραγματοποιήθηκε η λιτανεία στους δρόμους του χωριού.

Φωτογραφίες: Αντουανέτα Μίλαν, Πετρίνα Γιαννησοπούλου

δμφ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -