back to top

Τηνιακό κρασί σε επίσημο γεύμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της Προέδρου της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε γεύμα στην κ. Μουσάρ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο κλήθηκε να δώσει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της κυκλαδίτικης κουζίνας ο γνωστός σεφ Κώστας Μπουγιούρης, που έχοντας καταγωγή από τη Μύκονο και την Πάρο, δραστηριοποιείται στη Σύρο. Με πίστη στη δύναμη των συλλογικών προσπαθειών φρόντισε και έχει στο πλάι του καταξιωμένους συναδέλφους του με κυκλαδίτικη καταγωγή (από Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Άνδρο, Ηρακλειά και Νάξο): τον Γιάννη Γαβαλά, τον Δημήτρη Πλυτά, τον Δημήτρη Γιγίνη, τον Παναγιώτη Μενάρδο, τη Μαρία Ρηγούτσου, τον Λεονάρδο Ρούσσο, τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη, τον Χρήστο Λαλαούνη, τον Ελευθέριο Τρανουδάκη, και τον Μανώλη Στήθο.

Τα κρασιά που συνόδεψαν το γεύμα, από νέους παραγωγούς των Κυκλάδων, αναδεικνύουν ταχύτατα ανερχόμενες οινικές περιοχές όπως αυτή της Τήνου. Ένα από τα κρασιά λοιπόν που συνοδεύαν το γεύμα αυτό ήταν η «Μαλαγουζιά», από το οινοποιείο Volacus.



πληροφορίες από www.gastronomos.gr και τον Αγαπητό κ. Δημήτρη Ρουσουνέλο.



Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

Τηνιακό κρασί σε επίσημο γεύμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της Προέδρου της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε γεύμα στην κ. Μουσάρ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο κλήθηκε να δώσει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της κυκλαδίτικης κουζίνας ο γνωστός σεφ Κώστας Μπουγιούρης, που έχοντας καταγωγή από τη Μύκονο και την Πάρο, δραστηριοποιείται στη Σύρο. Με πίστη στη δύναμη των συλλογικών προσπαθειών φρόντισε και έχει στο πλάι του καταξιωμένους συναδέλφους του με κυκλαδίτικη καταγωγή (από Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Άνδρο, Ηρακλειά και Νάξο): τον Γιάννη Γαβαλά, τον Δημήτρη Πλυτά, τον Δημήτρη Γιγίνη, τον Παναγιώτη Μενάρδο, τη Μαρία Ρηγούτσου, τον Λεονάρδο Ρούσσο, τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη, τον Χρήστο Λαλαούνη, τον Ελευθέριο Τρανουδάκη, και τον Μανώλη Στήθο.

Τα κρασιά που συνόδεψαν το γεύμα, από νέους παραγωγούς των Κυκλάδων, αναδεικνύουν ταχύτατα ανερχόμενες οινικές περιοχές όπως αυτή της Τήνου. Ένα από τα κρασιά λοιπόν που συνοδεύαν το γεύμα αυτό ήταν η «Μαλαγουζιά», από το οινοποιείο Volacus.



πληροφορίες από www.gastronomos.gr και τον Αγαπητό κ. Δημήτρη Ρουσουνέλο.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου