Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Τηνιακοί ασθενείς… Οι γυρολόγοι των Κυκλάδων

Το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Τήνου, από τις αρχές Οκτώβρη, δηλαδή εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, έχει σταματήσει να δουλεύει.

Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε η επισήμανση από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ότι το ακτινολογικό του ΚΥΤ, στερείται πιστοποίησης, η οποία δίδεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μετά από έλεγχο και ρυθμίσεις που γίνονται, για να ελέγχεται η ακτινοβολία που εκπέμπεται (και απορροφάται από τους χρήστες- ασθενείς).

Το ακτινολογικό του ΚΥΤ, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια «δούλευε» χωρίς τον σχετικό έλεγχο, χωρίς πιστοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ανθρώπων που εκτίθεντο στην ακτινοβολία του.

Η αιτία για την μη λειτουργία του ακτινολογικού είναι, από την μια, η πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης, η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, η συρρίκνωση των υπηρεσιών και η μετάβασή τους στον ιδιωτικό τομέα, και από την άλλη η αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

• Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή για να πιέσει για την άμεση επαναλειτουργία του ακτινολογικού;

• Πως κρίνει την πολιτική της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με βάση την εικόνα του ΚΥΤ;

• Πως κρίνει την αναγκαστική μετακίνηση ασθενών, που συχνά ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προς άλλες δομές υγείας εκτός Τήνου, εν μέσω αυστηρών μέτρων κατά της διάδοσης του SARS-CoV-2;

Ζητάμε από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Τήνου, να «βρουν χρόνο» και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για την ασφαλή επαναλειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος, για να πάψουν οι Τηνιακοί να είναι οι γυρολόγοι των Κυκλάδων για μια ακτινογραφία, το 2021.

Καλούμε τον κόσμο της Τήνου σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας, ενάντια στην συρρίκνωση της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στις 12.00 το μεσημέρι.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της διάδοσης του SARS-CoV-2 (υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποστάσεις και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 100 άτομα)

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αλήθεια πόσο στοιχίζει μια τέτοια πιστοποίηση του ακτινολογικου μηχανήματος;
    Τόσο μεγάλο είναι το κόστος;
    Αν οι 100 που τυχόν συγκεντρωθούν βάλουν 5 € καθένας μήπως λυνόταν το πρόβλημα αφού η γραφειοκρατία δεν αφήνει το σύστημα να λειτουργήσει ομαλά !!!!
    Λέω.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.