Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Τήνος – Ανακοίνωση Λογιστικού Συλλόγου

Με το παρόν δελτίο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις των νησιών μας ότι από 1η Δεκεμβρίου 2022 ξεκινά η επιβολή προστίμων για όσες επιχειρήσεις δεν διαβιβάζουν εγκαίρως τα στοιχεία εσόδων λιανικής από τις ταμειακές μηχανές στο e-send.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, για παραβάσεις μη διαβίβασης από την 1η.12.2022 και μετά επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις, χωρίς να προηγείται αποστολή ειδοποίησης από την ΑΑΔΕ.

Τα σχετικά πρόστιμα ξεκινούν από τα 250,00 € για επιχείρηση με απλογραφικά βιβλία και τα 500,00 € για επιχείρηση με διπλογραφικά βιβλία. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα πρόστιμα διπλασιάζονται εάν υπάρξει υποτροπή εντός της 5ετίας, ενώ επιβάλλεται και η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα θέλαμε να επισημαίνουμε ότι ο καθημερινός έλεγχος της αποστολής των δεδομένων των ταμειακών μηχανών και των φορολογικών μηχανισμών, δεν είναι δουλειά του λογιστή, αλλά αυτού που χειρίζεται την ταμειακή μηχανή και εκδίδει το ημερήσιο Ζ.

Γι’ αυτό η κάθε επιχείρηση πρέπει:
– Να ελέγχει καθημερινά κατά την έκδοση των αποδείξεων ή και κατά την έκδοση του «Ζ» στο τέλος της ημέρας, ότι διαβιβάζονται κανονικά τα δεδομένα στην ΑΑΔΕ.
– Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν εμφανίζεται το μήνυμα της επιτυχούς διαβίβασης στην ΑΑΔΕ, τότε να επικοινωνήσει άμεσα με τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό για να το διορθώσει.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι δεν επιβάλλονται κυρώσεις για μη διαβίβαση στοιχείων εσόδων λιανικής από ταμειακή μηχανή, εφόσον η επιχείρηση δεν εκδίδει στοιχεία λιανικής από την συγκεκριμένη ταμειακή μηχανή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -