Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Τήνος – Ανακοίνωση σπουδαστών Σχολής Καλών Τεχνών

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Στις 9 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική πανεργατική απεργία, στην οποια συμμετέχουν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και διάφορες συλλογικότητες σε όλη την χώρα. Η απεργία αυτή διεξάγεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο ακρίβειας, κρίσης και πολεμικών κινδύνων. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας αντιμετωπίζει ενα παρόν εργασιακής ανασφάλειας που συνεχώς επιδεινώνεται μέσω των νόμων και της γενικότερης κρίσης. Όλα αυτα τοποθετούνται μέσα σε μια ταραχώδη περίοδο ακρίβειας σε βασικά αγαθά όπως το ρεύμα και η στέγαση. Ταυτόχρονα, λαμβάνουν χώρα όλο και περισσότερα εργατικά ατυχήματα, που δεν αφορούν τυχαίες περιστάσεις, αλλά αντιστοιχούν στην παντελή και συνειδητή αμέλεια από την μεριά της εργοδοσίας για μεγαλύτερη κερδοφορία. Τέλος, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες του πολέμου στην Ουκρανία, που εντείνει το γενικότερο κλίμα φόβου και αναταραχής, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει θέση στέλνοντας όπλα.

Με βάση τα παραπάνω η απεργία στις 9 Νοέμβρη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Η απεργία αποτέλεί ένα σημαντικό μέσο πάλης και διεκδίκησης, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ανα τους αίωνες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της 1ης Μάη στο Σικάγο το 1886. Σήμερα, γίνονται συνεχώς προσπάθειες συκοφάντησης και καταστολής απέναντι σε οποιαδήποτε απεργία προκύπτει, με σκοπό την κατάλυση της ως μέσου πάλης. Παράλληλα, τέτοιες τακτικές ακολουθούνται και εντός των σωματείων προκειμένου να μην υπάρχει η απεργία ούτε ως ενδεχόμενο στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν οτι πολλά σωματεία έχουν μετατραπεί σε φερέφωνα συμφερόντων, στα οποία μεταφέρονται σχέσεις εξουσίας, εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Καταλήγοντας, ως φοιτητές ΠΕΣΚΤΠΤ και αυριανοί εργαζόμενοι, κρίνουμε την απεργία στις 9 Νοέμβρη σημαντική και εκφράζουμε την στήριξη μας σε αυτήν. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση οτι με μια απεργία πρόκειται αυτομάτως να λυθούν τα ζητήματα που προαναφέραμε. Είναι όμως κομμάτι μιας ευρύτερης πάλης που οφείλει να συνεχιστεί ενάντια στην αδικία που συνεχώς βιώνουμε, ένα έναυσμα για περαιτέρω διεκδίκηση και κινητοποίηση. Στηρίζοντας την απεργία αυτή στηριζουμε τον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές μπροστά σε ένα δυσοίωνο παρόν και μέλλον. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα με αγώνες κατακτιούνται.

Σπουδαστές ΠΕΣΚΤΠΤ

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img