Τήνος – Ανοιχτή επιστολή από τον Θέμη Ροδαμίτη

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τήνου (Υπ’οψιν Δημάρχου Γιάννη Σιώτου)

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Έμαθα σήμερα ότι αύριο γίνεται η παρουσίαση του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ. 

Χωρίς να έχω κάποια κλήση ή ενημέρωση, μετά από 18 χρόνια Καλλιτεχνικός Διευθυντής ενός αγώνα δύσκολου, θέλω να εκφράσω εδώ την πικρία μου, γιατί δεν μου ζητήθηκε έστω μια συνάντηση σαν απολογισμός. Να ακουστούν όλα πρόσωπο με πρόσωπο. Διαφορετικά ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και όλοι ξέρουμε ότι αυτό γίνεται συχνά.

Η αγνωμοσύνη γίνεται εύκολα εκδικητικότητα.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το Φεστιβάλ συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη του τόπου, αγαπήθηκε και υποστηρίχτηκε από χιλιάδες ανθρώπους και συγκινητικά από πολλούς καλλιτέχνες. Ενδεικτικά αναφέρω τα λόγια της φίλης Άννας Νταλάρα στον Σίμο Ορφανό:

– “Φέτος το καλοκαίρι φτιάξαμε ορχήστρα για δύο συναυλίες, μία για την Τήνο, λόγω της σχέσης με τον Θέμη και μία στην Απείρανθο για τον Μανώλη Γλέζο” (Ο Δήμαρχος ξέρει για τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στην εξαιρετική βραδιά).
Οι άνθρωποι του δήμου Εξωμβούργου το στήριξαν και αυτό οφείλω να το πω.
Προσωπικά σήκωσα μεγάλο φορτίο, καθώς δεν υπήρχαν υποδομές και το εγχείρημα ήταν καινούργιο και μεγάλο. 

Αρνήθηκα επικερδείς για εμένα προτάσεις (πχ μονιμοποίηση στην ΕΡΤ με νόμο Παυλόπουλου 2008) και εργάστηκα ζώντας ταπεινά χειμώνες και καλοκαίρια.
Έμαθα να μην προσωποποιώ τα προβλήματα, αλλά να αγωνίζομαι για μια δικαιότερη καθημερινότητα. Δεν μπορώ, όμως, αφού δεν μου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσω, να μη δημοσιοποιήσω γεγονότα, καθώς πιστεύω ότι η αδικία γίνεται βαρύτερη όταν συνεχίζεται και “φορτώνεται” στους επόμενους.

Ευχαριστώ τους φίλους Τηνιακούς για την υποστήριξη στο πρόσωπό μου και στο θεσμό.

Θα είμαι πάντα παρών στο νησί, στους ανθρώπους που αγαπώ, στις καθημερινές ανθρώπινες στιγμές, γιατί αυτό αισθάνομαι ότι είναι πρωτίστως πολιτισμός. 

Θέμης Ροδαμίτης

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter