Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Tinos Art Festival – Η τέχνη του ντοκιμαντέρ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

To Τinos Art Festival 2023 (Seminars – Exhibitions) ξεκίνησε φέτος το Καλοκαίρι με μία σειρά σεμιναρίων από τις 14 Ιουλίου 2023 και ολοκληρώνεται 7 Οκτωβρίου 2023.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: H Tέχνη του Ντοκιμαντέρ
ΘΕΜΑ:«Τοπίο και Τουρισμός».
Συντονίστρια: Μαρινέτα Μακ Κρητικού
ΣΑΒΒΑΤΟ 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 Στέγη Πολιτισμού και

Παιδείας Δήμου Τήνου – Μοσχούλειος Σχολή. 11:00 – 14:00.

Θέματα που αφορούν την αειφορία και το περιβάλλον μέσα από την Τέχνη του κινηματογράφου και συγκεκριμένα του ντοκιμαντέρ. Η δομή του σεμιναρίου βασίζεται σε ανάλυση των ταινιών της σκηνοθέτιδας : « Το χειροποίητο νησί», «Discover your own Tinos», «Το μυστικό» , «Το ξεκίνημα».

Στόχος η τέχνη του ντοκιμαντέρ ως εργαλείο ευαισθησίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης . Να καταγραφούν οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι του νησιού, τα θέλγητρα και τα στοιχεία που συντελούν στη μοναδικότητα του τόπου. Να παρατηρήσουν, αναγνωρίσουν και να ερευνήσουν τα προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι πόροι του τόπου, Να συλλογιστούν και να συλλέξουν πληροφορίες για τις επιπτώσεις των προβλημάτων και των απειλών που θα έχουν παρατηρήσει. Να μπουν στην διαδικασία σκέψης και προβληματισμού ως προς τις λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές ταινίες, καταγραφή αλλά κυρίως παρακαταθήκη του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού τους τοπίου.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ανοιχτό για το κοινό. Ώρα προσέλευσης 15’ νωρίτερα. Για πληροφορίες – συμμετοχή: (Αναστασία Χατζίρη) 6977359908

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΝΟΥ
https://www.facebook.com/SKETTINOU

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ

Μαρινέτα Μακ Κρητικού
https://vimeo.com/marinetamakritikou
Ε:. kmarineta@gmail.com

Η Μαρινέτα Μακ Κρητικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι σκηνοθέτης πολυμέσων, ειδικευμένη σε ταινίες ντοκιμαντέρ. Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία, Δημοσιογραφία και Κινηματογράφο στο Παρίσι και παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές Σεναρίου στη Σορβόνη.

Σπούδασε επίσης κινηματογράφο και τηλεόραση στο UCLA Extension της Καλιφόρνια. Ζεί μεταξυ Αθήνας και Τήνου και εργάζεται ως σκηνοθέτης στον κινηματογράφο, στη διαφήμιση και στην τηλεόραση.

Από το 2007 έως το 2009 δίδαξε Σκηνοθεσία στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι συντονίστρια του Επαγγελματικού Φόρουμ Agora, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων AnimaSyros Festival +Agora. Το ντοκιμαντέρ της Dreaming of Zhejiang έχει βραβευτεί και προβληθεί σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ καθώς και σε τηλεοπτικό κανάλι της Κινας.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -