Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Ιστότοπος που αναδεικνύει την καλλιτεχνική συνέχεια της Τήνου

Ιστότοπος που αναδεικνύει την καλλιτεχνική συνέχεια της Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Μπορεί ένα site να αποτελέσει τη διαδικτυακή πύλη του νησιού;
Ενδιαφέρει τους μαθητές η υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου project;
Θα καταφέρουν οι μαθητές να αναπτύξουν ένα σύγχρονο ιστότοπο επεκτείνοντας τις γνώσεις που απέκτησαν στο σχολείο;

Το tinosart.gr συγκέντρωσε και προβάλει πολύτιμο πρωτογενές υλικό, αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική συνέχεια του νησιού του οποίου η μαρμαροτεχνία του εγγράφεται στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο «άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας» της UNESCO.

Ο μύθος του ναυαγού γλύπτη Φειδία ζωντανεύει, αναδεικνύοντας, μέσω της μυθικής κληρονομιάς του, σημαντικούς καλλιτέχνες της Νεοελληνικής τέχνης.

Ταξιδεύουμε στα εικαστικά μονοπάτια του νησιού, με σεβασμό το παρελθόν, συναρμολογώντας  το παρόν και κοιτάζοντας το μέλλον. Υποκλινόμαστε στη γοητεία του λουσμένου στο φως κυκλαδίτικου νησιού  με τις ασυγκράτητες έντονες γραμμές, ανακαλύπτοντας την πολυεπίπεδη «τέχνη» του: την παραδοσιακή, την κλασική, τη λαϊκή, αλλά και  τη σύγχρονη, με καλλιτέχνες που αξιοποιούν νέα μέσα.

Ψηφίδες τέχνης παντού, ίχνη από ορατές και αόρατες μορφές στα χωριά, τα ξωκλήσια, τα νταμάρια, τους ανεμόμυλους, τις πεζούλες, τις ξερολιθιές, τα μονοπάτια…

Το φως, ο αέρας, ο ήλιος, σε μία σχέση απειλητική αλλά ουσιαστική,  συνθέτουν το νησί και σας προσκαλούν να το ανακαλύψετε…

Το tinosart.gr είναι ο οδηγός σας σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι…

Το tinosart.gr είναι ο καρπός της πρωτοβουλίας των τομέων Πληροφορικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΠΑΛ Τήνου, στα πλαίσια της δράσης «Τήνος:  Εικαστικές τέχνες: από το χθες στο σήμερα» του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ».

Οι μαθητές σχεδίασαν, ανέπτυξαν και εμπλούτισαν με περιεχόμενο ένα σύγχρονο ιστότοπο μέσω του οποίου προβάλλεται η καλλιτεχνική συνέχεια του νησιού στον τομέα των εικαστικών τεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου.

Μέσω της δράσης οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό μίας σύνθετης ιστοσελίδας – πύλης (portal) σε πραγματικές συνθήκες, επεκτείνοντας τις γνώσεις που απέκτησαν σε μαθήματα του σχολείου, συνεργάστηκαν  με μη κερδοσκοπικούς φορείς για την ανάδειξη του αντικειμένου, ανέδειξαν την καλλιτεχνική συνέχεια του νησιού και τη συμβολή της στη σύγχρονη ζωή, συμβολοποιώντας συνθήκες της ζωής τους.

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω CoVid-19, με τη δίμηνη αναστολή της λειτουργίας του σχολείου, την απαγόρευση εκπαιδευτικών επισκέψεων και την έλλειψη άμεσης φυσικής παρουσίας και επικοινωνίας, το tinosart.gr κατάφερε να καλύψει σημαντικό μέρος του αντικειμένου. Άλλωστε, καθώς η καλλιτεχνική παραγωγή στο νησί είναι συνεχής, οι συντελεστές δεσμεύονται ηθικά στη συνέχεια και την υποστήριξη του έργου.

Κλείνοντας, οι συντελεστές του έργου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου για τη πολύτιμη και εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία τους, καθώς και   την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Μουσείο Μαρμαροτεχνίας καιγια την παροχή πρωτογενούς υλικού και άδειας αναπαραγωγής.

Επικοινωνία:
info@tinosart.gr
22830 22338 (ΕΠΑΛ Τήνου)

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
10.5 ° C
11.6 °
10.4 °
73 %
6.4kmh
100 %
Κυ
13 °
Δε
11 °
Τρ
11 °
Τε
10 °
Πε
13 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -