Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Επιστροφή για το Monopoliο Espresso & Pizza Bar

Monopolio Espresso & Pizza Bar Κοντά σας από τις 08.00 το πρωί και με delivery 19.00 - 23.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 228325770

Τήνος – Δελτίο τύπου από την Κοιν.Σ.Επ. «Το Μπατίκι»

Τήνος – Δελτίο τύπου από την Κοιν.Σ.Επ. «Το Μπατίκι»

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Το Σάββατο , 19/11/2022 και ώρα 17:30 μμ., στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Το Μπατίκι», στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματός της, διοργάνωσε Ανοικτή Συζήτηση με θέμα : ««Οι επιδράσεις της τουριστικής περιόδου 2022 στην οικονομία , το περιβάλλον και το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού» .

Στόχος της συζήτησης είναι να αποτιμηθεί η τουριστική περίοδος και η επίδρασή της σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, καθώς και να τεθούν οι προβληματισμοί κατοίκων, φορέων και επισκεπτών.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Προέδρος της Κοιν.Σ.Επ κας Ψάλτη Αναστασίας και στην συνέχεια παρουσίασε την ομάδα του ακαδημαϊκού συνεργάτη της Κοιν.Σ.Επ. στην εκπόνηση της Μελέτης Φέρουσας Ικανότητας του νησιού , καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κου Σπιλάνη Ιωάννη, ο οποίος είναι εξειδικευμένος σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, νησιωτικής ανάπτυξης και τουριστικού σχεδιασμού και της επιστημονικής ομάδας του.

Ο κ. Σπιλάνης παρουσίασε τις βασικές αρχές της μεθοδολογίας εκπόνησης αυτής της Μελέτης , η οποία αποτελεί καινοτομία για το νησί, μιας και όμοιά της δεν έχει διεκπεραιωθεί ποτέ στην Τήνο. Ενώ ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών της ομάδας του το τριήμερο 1-3/12/2022 με την Ομάδα Ενδιαφερομένων Μερών , η οποία συναπαρτίζεται από Τηνιακούς επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων από όλο το κοινωνικό και επαγγελματικό φάσμα της Τήνου και η οποία θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και κομβικό ρόλο στη διεκπεραίωση της Μελέτης Φέρουσας Ικανότητας.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Τήνου κ. Δεσύπρης Ιουλιανός, ο οποίος ανέλυσε τον αντίκτυπο που είχε η φετινή τουριστική περίοδος στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Στάθηκε τόσο στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο κλάδος , καθώς και στις προκλήσεις και τα ζητήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των ακινήτων βραχύβιας μίσθωσης.

Ενώ με την σειρά του τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Τήνου «Η ΞΕΝΙΑ», κ. Λεβαντής Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε , τόσο την έλλειψη κύριων υποδομών , οι οποίες δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους που επισκέπτονται το νησί, όσο και την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος από τις συνεχείς επεμβάσεις στη Γεωμορφολογία της τηνιακής υπαίθρου από τη συνεχή διάνοιξη ιδιωτικών δρόμων για την ολοένα και αυξανόμενη ανεξέλεγκτη έγερση ακινήτων βραχύβιας μίσθωσης.

Την συζήτηση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πλήθος πολιτών, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και μάλιστα ήταν ιδιαιτέρως προβληματισμένοι από την την τροπή που έχει αρχίσει να παίρνει το νησί με κίνδυνο αλλοίωσης τόσο του περιβάλλοντός του, όσο και του μοναδικού πολιτιστικού χαρακτήρα του.

Οι πολίτες που πήραν τον λόγο στην εκδήλωση εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η Τήνος μας διατρέχει τον κίνδυνο να μετατραπεί εξολοκλήρου σε ένα θέρετρο αναψυχής.

Η διαχείριση του αυξανόμενου όγκου των απορριμμάτων, η διαχείριση των λυμάτων , η ποσότητα των οποίων διογκώνεται τρομακτικά την τουριστική περίοδο, η πλήρης απαξίωση και εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα , ο οποίος θυσιάζεται στο βωμό του «εκσυγχρονισμού» ήταν τα κυριότερα από τα θέματα που τέθηκαν κατά την συζήτηση.

Στο τέλος παρετέθη κέρασμα , το οποίο προσέφεραν οι επιχειρήσεις «Χάλαρης» και Δυναμική Τήνου / Δελατόλλας Φραγκίσκος και Σία Ο.Ε.

Η Ανοικτή Συζήτηση στέφθηκε με επιτυχία και αυτό φάνηκε τόσο από την δια ζώσης συμμετοχή πολιτών από όλη την Τήνο κυρίως όμως από το υψηλό νούμερο συμμετεχόντων από την live παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή τους.

Το Δ.Σ. της Κοιν.Σ.Επ.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
8.4 ° C
8.4 °
8.3 °
83 %
13.5kmh
100 %
Κυ
9 °
Δε
7 °
Τρ
7 °
Τε
8 °
Πε
9 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -