Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Τήνος – Δελτίο τύπου Ενωμένοι για το νησί μας

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31-5-2022 ψηφίστηκαν οι Απολογισμοί των ετών 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019! 

Πολύ γενικά «απολογισμός είναι η πράξη στην οποία εμφανίζονται τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού των εσόδων και εξόδων του Δήμου»,δηλαδή είναι η επιτομή της δημοκρατικής και χρηστής διοίκησης. Χωρίς καμία βασική έστω και γενική ενημέρωση κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε τους προαναφερόμενους απολογισμούς. Και αν οπουδήποτε αλλού το γεγονός αυτής της αδράνειας θα προβλημάτιζε, εδώ στον Δήμο Τήνου τίποτα όπως φαίνεται, μα τίποτα,δεν αποτελεί παραδοξότητα.  Τι και αν ο νομοθέτης ορίζει τακτούς χρόνους προς τούτο; Αν δεν ξέρεις πόσα εισέπραξες και πόσα αντίστοιχα δαπάνησες στην κάθε χρονιά που περνά, πως μπορείς να προγραμματίσεις το μέλλον σου ειδικά σε τούτα τα δύσκολα οικονομικά χρόνια; 

Βέβαια στον δήμο της Τήνου, ας είναι καλά οι συνεχείς εξαγγελίες για μεγαλόπνοα έργα ( που δεν έχουν υπογραφεί καν), οι φωτογραφίες και οι μακέτες.  Στις επίμονες ερωτήσεις και τοποθετήσεις μας, ως μείζονα αντιπολίτευση,  εισπράξαμε για άλλη μία φορά ειρωνείες και τη  καθιερωμένη πλέον κατηγορία του Δημάρχου ότι είμαστε λαϊκιστές. Και όλα αυτά σε μία συνεδρίαση που προγραμματίστηκε καταμεσήμερα και καθημερινή, όπως πάντα μέσω τηλεδιάσκεψης,  προκειμένου να πληροφορηθούν όσο δυνατόν λιγότεροι δημότες τα οικονομικά τεκταινόμενα μιας ολόκληρης πενταετίας. Το θετικό είναι ότι ήταν η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, μιας και το συγκεκριμένο μέτρο για τις τηλεσυνεδριάσεις καταργήθηκε όπως και αυτό των συνεδριάσεων δια περιφοράς (που τόσο πολύ βόλεψε την Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια).  

✓ Μια Δημοτική Αρχή που αυτάρεσκα δηλώνει ότι τολμά να λύσει προβλήματα δεκαετιών, αλλά παραμένει αδρανής αρνούμενη να αντιμετωπίσει έστω τα απλά προβλήματα της καθημερινότητας, με απολογισμό έργου σε κάθε συνεδρίαση την διαρκή αποκατάσταση βλαβών σε οδοστρώματα που μάλιστα πριν πολύ λίγο είχαν αποκατασταθεί ξανά…

✓ Μια Δημοτική Αρχή που έχει θέσει τον πήχη πολύ χαμηλά,  δίχως έστω να προσπαθήσει να κυνηγήσει κάποια βασικά έργα ανάπτυξης για το νησί μας, που εκτός άλλων θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκωνκαι των παραθεριστών του.

✓ Μία Δημοτική Αρχή που κουκουλώνει έντεχνα τα μεγάλα προβλήματα των υποδομών μας που οριακά αντέχουν ακόμα….

✓ Μια Δημοτική Αρχή χωρίς προγραμματισμό για τον τουρισμό, που ταξιδεύει μόνος του με αυτόματο πιλότο, με έλλειψη τουριστική πολιτικής ( εκτός και αν νοείται «πολιτική» μία συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της τουριστικής επιτροπής και το ταξίδι του Δημάρχου το καλοκαίρι στο San Francisco )

Φίλοι συνδημότες και φίλοι της Τήνου, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει συνολικά το νησί μας από την παρούσα Δημοτική Αρχή είναι τραγική και δεν πρόκειται για μια αντιπολιτευτική φωτοβολίδα για μικροπολιτικούς λόγους, αλλά για μια κατάσταση που διαπιστώνουμε και βιώνουμε καθημερινά όλοι μας είτε στην πόλη, είτε τα χωριά μας.

Ο Ιούλιος Καίσαρας είχε πει την περίφημη φράση, ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», ο νοών νοείτω…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -