Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Τήνος – Δεν πετάμε σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης

Τήνος – Δεν πετάμε σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Γιάννης Μαρκουίζος
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Παρακαλούμε θερμά όλους τους δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ρίχνουν ΜΟΝΟ τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί – πλαστικό – αλουμίνιο) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν στα πλησιέστερα σημεία για την εξυπηρέτησή τους.

Έχει διαπιστωθεί δυστυχώς ότι στους κάδους ανακύκλωσης ρίχνονται οικιακά σκουπίδια και πολλά μη ανακυκλώσιμα υλικά, δυσχεραίνοντας το έργο ανακύκλωσης του Δήμου μας. Στους κάδους ανακύκλωσης ανάλογα με το περιεχόμενο που αναγράφεται άνωθεν στον κάδο ρίχνουμε καθαρές:

Πλαστικές συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, λάδι, βούτυρο, γιαούρτι, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά, αποσμητικά, καλλυντικά, σακούλες κ.α. Χάρτινες συσκευασίες από τρόφιμα, απορρυπαντικά, περιοδικά, εφημερίδες και μεγάλες κούτες συσκευασίας.

Αλουμινένιες και από λευκοσίδηρο (σιδηρούχες) συσκευασίες από μπίρες, αναψυκτικά, καφέ, γάλα, ζωοτροφές, τοματοπολτό, κονσέρβες, κ.α Γυάλινες συσκευασίες από ποτά και τρόφιμα.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν πετάμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες στους κάδους δεμένες σε σακούλα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο και στη συνέχεια πετάμε και τη σακούλα αν ανακυκλώνεται.

Δεν πετάμε συσκευασίες με υπολείμματα από τροφές και υγρά.

Δεν πετάμε όλα τα υλικά στον κάδο – για υλικά όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές υπάρχουν άλλα σημεία συλλογής και ανακύκλωσης.

Δεν ανακυκλώνουμε ποτέ σπασμένα τζάμια και καθρέφτες.

Δεν πετάμε σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια.

Δεν πετάμε πλαστικές βιοδιασπώμενες και φωτοδιασπώμενες σακούλες καθώς και πλαστικά μαχαιροπίρουνα και καλαμάκια. Με τη σωστή απόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών στους αντίστοιχους κάδους, διευκολύνουμε το έργο της διαλογής που κάνει η ΚΟΙΣΝΕΠ ΚΑΛΛΟΝΗ και επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη καθαρότητα των υλικών.

Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και συμβάλλει στην ευημερία του τόπου μας. Είναι κάτι απλό και εύκολο και αν δεν το κάνουμε εμείς που ζούμε και αγαπάμε το νησί μας πώς θα είναι η Τήνος μας καθαρή;

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
11.6 ° C
11.8 °
11.1 °
84 %
1.3kmh
99 %
Πα
14 °
Σα
13 °
Κυ
12 °
Δε
12 °
Τρ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img