Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Τήνος – Διακαλλιτεχνικές διαδρομές στις “Ιστορίες του τόπου μας”

Το 3ο και προτελευταίο ΣΚ στη μαγική Τήνο ολοκληρώθηκε μέσα από διακαλλιτεχνικές διαδρομές!

Ένα δυνατό μακροβούτι στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας μας ζέστανε φέρνοντας τον ήλιο και δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να μας χαρίζουν το δικό τους πανόραμα! Κάναμε τον καθιερωμένο φωτογραφικό μας περίπατο όπου είδαμε το νησί μέσα από τα μάτια των παιδιών και νέους ορίζοντες να απλώνονται μπροστά μας· ανακεφαλαιώσαμε τα όσα μάθαμε για την τέχνη της φωγραφίας, πλέξαμε τις ιστορίες μας & συνδημιουργήσαμε όλα όσα θα μοιραστούμε μαζί σας το επόμενο ΣΚ .

Βιώσαμε το π’ως όταν αλλάζω το που κοίταζω οι εικόνες μας μεταμορφωνονται, πώς η προσοχή μας είναι η δύναμη μας, πώς μαθαίνουμε από τα λάθη μας καλλιεργώντας το δικό μας κριτήριο….Με το σώμα να μας χαρίζει ματιά 360 μοίρες και μια ρόδα που γυρίζει εμπεδώσαμε πως σώμα & βλέμμα σχετίζονται. Μια Ιστορία σε Συμμετρία με σύνδεση την ένωση να δίνουν απογείωση χρώματα συνεργασια και ευκαιρία για συνδημιουργία

Ως μέρος του εμπλουτισμού του σεμιναρίου μας επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου συναντώντας αρχαία χνάρια της τηνιακής γης και τρόπου ζωής, από την εποχή της θεάς Δήμητρας και του Ποσειδώνα με την Αμφιτρίτη, αφήνοντας αρχαίες ιστορίες να εμπνέυσουν νέες αφηγήσεις. Ενώνοντας κομμάτια ενος αρχαίου παζλ στο τώρα, μάθαμε ότι στα αρχαία χρόνια το άγαλμα λεγότανε ‘εικόνα’ και αποτέλεσε τις πρώτες ΄φωτογραφίες΄μαζί με όσες απεικονήσεις αφήσανε οι πρόγονοί μας λαξευγμένες σε πηλό και μάρμαρο. Ευχαριστούμε τον αρχαιολόγο Konstantinos Window για την υπέροχη ξενάγηση και τις πληροφορίες που δώσανε στα εκθέματα μια άλλη διάσταση και σύνδεση με τον αρχαίο κόσμο.

Τέλος είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε στο μάθημα μας την νεοσύστατη Φωτογραφική Λέσχη Τήνου και τον Prelorentzos Manthos να μιλούν στους νεόφυτους για ‘φωτογραφικές διαδρομές’ .Ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες στην Marianna Kritikou, Φεστιβάλ Δήμου Τήνου – Κεπυδητ και τον ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ για την φροντιδα την στήριξη και την εξαιρετική συνδριοργάνωση και τον George Papargyris για την πολυτιμη βοήθειά του. Το σεμινάριο πραγματοποείται σε συνδιοργάνωση & χρηματοδότηση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα στη Μύκονο, τη Δονούσα τη Σύρο και συνεχίζει στη Τήνο ολοκληρώνοντας στην Αμοργό.

Διδάσκουν : Δημιουργική Φωτογραφία : Despina Economopoulou | DESfilms ,
Σύγχρονος Χορός : @Anna Daskalou

Διοργάνωση & Παραγωγή : Πολιτιστικός Φορέας “Κίνηση & Φώς”

*Τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και κατά την επίσκεψη μας στο αρχαιολογικό μουσείο Τήνου τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -