back to top
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Τήνος – Διάκριση για τον Μαρίνο Σουράνη και την Αντωνία Ζάρπα

Το FNL ξεχώρισε τους 100 κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιήθηκαν την περασμένη δεκαετία επιδρώντας θετικά και αφήνοντας το αποτύπωμα τους στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Στην λίστα και δύο σεφ από το νησί της Τήνου. Ο λόγος για τον Μαρίνο Σουράνη, εστιατόριο “Μαραθιά” στον Άγιο Φωκά και η Αντωνία Ζάρπα, εστιατόριο “το Θαλασσάκι” στον Όρμο Υστερνίων

Η The Chefs Power List που εγκαινιάζει από φέτος το FNL είναι μια καταγραφή με αξιολογική αρίθμηση των εκατό κορυφαίων σεφ που δραστηριοποιήθηκαν τη περασμένη δεκαετία (2011-2020) στην Ελλάδα και επέδρασαν με διάφορους τρόπους στην εξέλιξη και στην διάδοση της εγχώριας γαστρονομίας.

Στο εξής αυτή η λίστα θα ενημερώνεται κάθε Πρωτοχρονιά αποτελώντας ένα βαρόμετρο επιδόσεων και επιρροής των σεφ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Μοναδική εξαίρεση ως προς την χρονολογική περίοδο (1/1/2011-31/12/2020) αποτελεί αυτή η συγκεκριμένη, πρώτη The Chefs Power List. Με αφορμή το κλείσιμο μιας ολόκληρης δεκαετίας αλλά και των δέκα ετών του FNL Guide, σας παρουσιάζουμε τους εκατό πιο αξιόλογους μάγειρες και σεφ-ιδιοκτήτες οι οποίοι ανάμεσα σε πάρα πολλούς συναδέλφους τους σημειώσαν στη περασμένη δεκαετία υψηλές επιδόσεις στα εστιατόρια που εργάστηκαν, ενώ με το έργο και την πολυσχιδή προσωπικότητα τους επηρέασαν μεγάλη μερίδα του κλάδου και του κοινού για να ασχοληθεί με τη γαστρονομία. Από αυτή τη λίστα εξαιρούνται οι σεφ οι οποίοι αν και δραστηριοποιήθηκαν επιτυχώς μέσα στη δεκαετία είτε πλέον δεν είναι ενεργοί στο επάγγελμα, είτε δυστυχώς έχουν φύγει από τη ζωη.

Σημειώστε ότι η The Chefs Power List αφορά μόνο πρόσωπα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση ούτε και αντικαθιστά βέβαια τον θεσμό των FNL Best Restaurant Awards. 

Τα κριτήρια με τα οποία καθορίστηκε η είσοδος και η θέση ενός σεφ στην The Chefs Power List που αφορά τη περασμένη δεκαετία είναι τα εξής: 

1. Η συμβολή του στη διαμόρφωση ή στην αποτύπωση μιας ή και περισσότερων σημαντικών  γευστικών τάσεων που χαρακτήρισαν τη δεκαετία ή εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της, καθώς και η δυνατότητα να ενσωματώσει στοιχεία τους στην καθημερινότητα των καταναλωτών ως κάτι εύληπτο, εξοικειώνοντας τους με μέχρι τότε αχαρτογράφητες προς αυτούς κουζίνες ή μαγειρικές αντιλήψεις και τεχνικές. 

2. Η θετική επίδραση που έχει ασκήσει στους συναδέλφους του εμπνέοντας σεβασμό, λόγω του έργου που παρουσίασε και της ανταπόκρισης που είχε στο κοινό, ούτως ώστε να αποτελεί δημιουργικό ή ακόμη και επιχειρηματικό παράδειγμα προς μίμηση. 

3. Το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση που έχει προκαλέσει η γαστρονομική του πρόταση στο κοινό. 

4. Η ικανότητα του να συνθέτει πιάτα με γευστικό βάθος τα οποία όμως παράλληλα μπορούν να χαρακτηρίζονται σε έναν βαθμό από δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, πολυπλοκότητα και αρμονία, αποτελώντας τους πρωταγωνιστές ενός μενού που ως σύνολο είναι συνεπές ως προς την ταυτότητα του εστιατορίου. 

5. Οι επιδόσεις που έχει σημειώσει στα εστιατόρια που επιμελείται με συνέπεια και σταθερότητα, αποτυπώνοντας στο μενού τη μαγειρική του σφραγίδα, αλλά και οι επιδόσεις του με ότι και αν καταπιάνεται στον χώρο της γαστρονομίας. 

6. Η ικανότητα του να αναζητά ή ακόμη και να παράγει τις ποιοτικά καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες, αλλά και η συμβολή του στην ανάδειξη σπουδαίων ελληνικών προϊόντων με τόσο δεξιότητα ούτως ώστε να φωτίζονται στα πιάτα του. 

7. Η δημοφιλία του είτε μέσω της τηλεόρασης και των κοινωνικών δικτύων είτε μέσω της απήχησης που έχει το εστιατόριο στο οποίο εργάζεται. 

The Chefs Power List

1-50

1. Έκτορας Μποτρίνι

2. Λευτέρης Λαζάρου 

3. Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος 

4. Γκίκας Ξενάκης  

5. Άγγελος Λάντος 

6. Μιχάλης Νουρλόγλου 

7. Αθηναγόρας Κωστάκος 

8. Παναγιώτης Γιακαλής 

9. Δημήτρης Κατριβέσης 

10. Άρης Βεζενές

11. Αλέξανδρος Τσιοτίνης

12. Σωτήρης Ευαγγέλου 

13. Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος

14. Πολυχρόνης Δαμαλάς

15. Arnaud Bignon

16. Σωτήρης Κοντιζάς

17. Γιάννης Μπαξεβάνης 

18. Δημήτρης Παμπόρης

19. Βασίλης Μουρατίδης 

20. Θοδωρής Παπανικολάου

21. Τάσος Μαντής

22. Αστέριος Κουστούδης

23. Χριστόφορος Πέσκιας

24. Hervé Pronzato 

25. Γιώργος Βενιέρης 

26. Άνταμ Κοντοβάς 

27. Άγγελος Μπακόπουλος 

28. Παύλος Κυριάκης

29. Χρύσανθος Καραμολέγκος 

30. Γιάννης Παρίκος 

31. Τάσος Στεφάτος 

32. Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος 

33. Γιώργος Στυλιανουδάκης 

34. Ντίνος Φωτεινάκης 

35. Περικλής Κοσκινάς 

36. Jean Charles Metayer

37. Στέφανος Κολυμάδης

38. Νίκος Μπίλλης 

39. Μαρίνος Σουράνης 

40. Γιάννης Λουκάκης 

41. Νίκος Θωμάς

42. Νίκος Καραθάνος

43. Γιώργος Τρουμούχης

44. Πάνος Ιωαννίδης 

45. Γρηγόρης Χέλμης 

46. Γιάννης Λιόκας

47. Δημήτρης Δημητριάδης

48. Μανώλης Παπουτσάκης 

49. Bertran Valezeas 

50. Γιώτα Κουφαδάκη

51-100

51. Αντώνης Βρατσάνος

52. Απόστολος Αλτάνης

53. Αλέξης Ζόπας 

54. Πάνος Τζιουρτζούμης

55. Γιάννης Μαρκαδάκης

56. Χάρης Νικολούζος

57. Αριστοτέλης Μέγκουλας 

58. Δημήτρης Κοντόπουλος

59. Ιπποκράτης Αναγνωστέλης

60. Γιάννης Λουκάκος

61. Ανδρέας Γάβρης

62. Δήμος Μπαλόπουλος

63. Μιχάλης Ντουνέτας 

64. Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

65. Σταμάτης Μαρμαρινός

66. Αντωνία Ζάρπα

67. Μάγκυ Ταμπακάκη, Francesco Ciccio

68. Λεωνίδας Κουτσόπουλος 

69. Μιχάλης Κίκης 

70. Ηλίας Σκουλάς

71. Νίκος Λειβαδιάς

72. Θοδωρής Κασαβέτης & Φώτης Φωτεινόγλου

73. Χρήστος Αθανασιάδης 

74. Παναγιώτης Μενάρδος 

75. Olivier Campanha 

76. Ανδρέας Λαγός

77. Γιώργος Δόσπρας 

78. Alain Parodi

79. Αντώνης Δρακουλαράκος 

80. Αλέξανδρος Καρδάσης

81. Αλέξανδρος Κοσκινάς 

82. Σταμάτης Μισομικές 

83. Σπύρος Αγιούς 

84. Γιάννης Κοσμαδάκης

85. Θάνος Στασινός

86. Έλβις Ζύμπα, Νίκος Βοριάς

87. Θωμάς Πασπάλης 

88. Κωνσταντίνα Φάκλαρη 

89. Αλέξανδρος Τοκίδης 

90. Βάνα Βρεττού

91. Δήμος Σαμουράκης

92. Μιχάλης Χάσικος 

93. Γιώργος Οικονομίδης 

94. Δημήτρης Σκαρμούτσος 

95. Νίκος Πολιτάκος 

96. Χρήστος Λάπας

97. Γιώργος Παπακώστας 

98. Ζήνωνας Χριστοφορίδης

99. Νικόλας Σταυρακάκης

100. Μιχάλης Μερζένης

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.

 Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Εξού και η επιλογή του τίτλου της έκθεσης « Εύρεσις και Επανευρέσεις»  με επιμελητή τον κ. Ν. Π.Παΐσιο.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Τήνος – Διάκριση για τον Μαρίνο Σουράνη και την Αντωνία Ζάρπα

Το FNL ξεχώρισε τους 100 κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιήθηκαν την περασμένη δεκαετία επιδρώντας θετικά και αφήνοντας το αποτύπωμα τους στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Στην λίστα και δύο σεφ από το νησί της Τήνου. Ο λόγος για τον Μαρίνο Σουράνη, εστιατόριο “Μαραθιά” στον Άγιο Φωκά και η Αντωνία Ζάρπα, εστιατόριο “το Θαλασσάκι” στον Όρμο Υστερνίων

Η The Chefs Power List που εγκαινιάζει από φέτος το FNL είναι μια καταγραφή με αξιολογική αρίθμηση των εκατό κορυφαίων σεφ που δραστηριοποιήθηκαν τη περασμένη δεκαετία (2011-2020) στην Ελλάδα και επέδρασαν με διάφορους τρόπους στην εξέλιξη και στην διάδοση της εγχώριας γαστρονομίας.

Στο εξής αυτή η λίστα θα ενημερώνεται κάθε Πρωτοχρονιά αποτελώντας ένα βαρόμετρο επιδόσεων και επιρροής των σεφ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Μοναδική εξαίρεση ως προς την χρονολογική περίοδο (1/1/2011-31/12/2020) αποτελεί αυτή η συγκεκριμένη, πρώτη The Chefs Power List. Με αφορμή το κλείσιμο μιας ολόκληρης δεκαετίας αλλά και των δέκα ετών του FNL Guide, σας παρουσιάζουμε τους εκατό πιο αξιόλογους μάγειρες και σεφ-ιδιοκτήτες οι οποίοι ανάμεσα σε πάρα πολλούς συναδέλφους τους σημειώσαν στη περασμένη δεκαετία υψηλές επιδόσεις στα εστιατόρια που εργάστηκαν, ενώ με το έργο και την πολυσχιδή προσωπικότητα τους επηρέασαν μεγάλη μερίδα του κλάδου και του κοινού για να ασχοληθεί με τη γαστρονομία. Από αυτή τη λίστα εξαιρούνται οι σεφ οι οποίοι αν και δραστηριοποιήθηκαν επιτυχώς μέσα στη δεκαετία είτε πλέον δεν είναι ενεργοί στο επάγγελμα, είτε δυστυχώς έχουν φύγει από τη ζωη.

Σημειώστε ότι η The Chefs Power List αφορά μόνο πρόσωπα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση ούτε και αντικαθιστά βέβαια τον θεσμό των FNL Best Restaurant Awards. 

Τα κριτήρια με τα οποία καθορίστηκε η είσοδος και η θέση ενός σεφ στην The Chefs Power List που αφορά τη περασμένη δεκαετία είναι τα εξής: 

1. Η συμβολή του στη διαμόρφωση ή στην αποτύπωση μιας ή και περισσότερων σημαντικών  γευστικών τάσεων που χαρακτήρισαν τη δεκαετία ή εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της, καθώς και η δυνατότητα να ενσωματώσει στοιχεία τους στην καθημερινότητα των καταναλωτών ως κάτι εύληπτο, εξοικειώνοντας τους με μέχρι τότε αχαρτογράφητες προς αυτούς κουζίνες ή μαγειρικές αντιλήψεις και τεχνικές. 

2. Η θετική επίδραση που έχει ασκήσει στους συναδέλφους του εμπνέοντας σεβασμό, λόγω του έργου που παρουσίασε και της ανταπόκρισης που είχε στο κοινό, ούτως ώστε να αποτελεί δημιουργικό ή ακόμη και επιχειρηματικό παράδειγμα προς μίμηση. 

3. Το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση που έχει προκαλέσει η γαστρονομική του πρόταση στο κοινό. 

4. Η ικανότητα του να συνθέτει πιάτα με γευστικό βάθος τα οποία όμως παράλληλα μπορούν να χαρακτηρίζονται σε έναν βαθμό από δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, πολυπλοκότητα και αρμονία, αποτελώντας τους πρωταγωνιστές ενός μενού που ως σύνολο είναι συνεπές ως προς την ταυτότητα του εστιατορίου. 

5. Οι επιδόσεις που έχει σημειώσει στα εστιατόρια που επιμελείται με συνέπεια και σταθερότητα, αποτυπώνοντας στο μενού τη μαγειρική του σφραγίδα, αλλά και οι επιδόσεις του με ότι και αν καταπιάνεται στον χώρο της γαστρονομίας. 

6. Η ικανότητα του να αναζητά ή ακόμη και να παράγει τις ποιοτικά καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες, αλλά και η συμβολή του στην ανάδειξη σπουδαίων ελληνικών προϊόντων με τόσο δεξιότητα ούτως ώστε να φωτίζονται στα πιάτα του. 

7. Η δημοφιλία του είτε μέσω της τηλεόρασης και των κοινωνικών δικτύων είτε μέσω της απήχησης που έχει το εστιατόριο στο οποίο εργάζεται. 

The Chefs Power List

1-50

1. Έκτορας Μποτρίνι

2. Λευτέρης Λαζάρου 

3. Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος 

4. Γκίκας Ξενάκης  

5. Άγγελος Λάντος 

6. Μιχάλης Νουρλόγλου 

7. Αθηναγόρας Κωστάκος 

8. Παναγιώτης Γιακαλής 

9. Δημήτρης Κατριβέσης 

10. Άρης Βεζενές

11. Αλέξανδρος Τσιοτίνης

12. Σωτήρης Ευαγγέλου 

13. Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος

14. Πολυχρόνης Δαμαλάς

15. Arnaud Bignon

16. Σωτήρης Κοντιζάς

17. Γιάννης Μπαξεβάνης 

18. Δημήτρης Παμπόρης

19. Βασίλης Μουρατίδης 

20. Θοδωρής Παπανικολάου

21. Τάσος Μαντής

22. Αστέριος Κουστούδης

23. Χριστόφορος Πέσκιας

24. Hervé Pronzato 

25. Γιώργος Βενιέρης 

26. Άνταμ Κοντοβάς 

27. Άγγελος Μπακόπουλος 

28. Παύλος Κυριάκης

29. Χρύσανθος Καραμολέγκος 

30. Γιάννης Παρίκος 

31. Τάσος Στεφάτος 

32. Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος 

33. Γιώργος Στυλιανουδάκης 

34. Ντίνος Φωτεινάκης 

35. Περικλής Κοσκινάς 

36. Jean Charles Metayer

37. Στέφανος Κολυμάδης

38. Νίκος Μπίλλης 

39. Μαρίνος Σουράνης 

40. Γιάννης Λουκάκης 

41. Νίκος Θωμάς

42. Νίκος Καραθάνος

43. Γιώργος Τρουμούχης

44. Πάνος Ιωαννίδης 

45. Γρηγόρης Χέλμης 

46. Γιάννης Λιόκας

47. Δημήτρης Δημητριάδης

48. Μανώλης Παπουτσάκης 

49. Bertran Valezeas 

50. Γιώτα Κουφαδάκη

51-100

51. Αντώνης Βρατσάνος

52. Απόστολος Αλτάνης

53. Αλέξης Ζόπας 

54. Πάνος Τζιουρτζούμης

55. Γιάννης Μαρκαδάκης

56. Χάρης Νικολούζος

57. Αριστοτέλης Μέγκουλας 

58. Δημήτρης Κοντόπουλος

59. Ιπποκράτης Αναγνωστέλης

60. Γιάννης Λουκάκος

61. Ανδρέας Γάβρης

62. Δήμος Μπαλόπουλος

63. Μιχάλης Ντουνέτας 

64. Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

65. Σταμάτης Μαρμαρινός

66. Αντωνία Ζάρπα

67. Μάγκυ Ταμπακάκη, Francesco Ciccio

68. Λεωνίδας Κουτσόπουλος 

69. Μιχάλης Κίκης 

70. Ηλίας Σκουλάς

71. Νίκος Λειβαδιάς

72. Θοδωρής Κασαβέτης & Φώτης Φωτεινόγλου

73. Χρήστος Αθανασιάδης 

74. Παναγιώτης Μενάρδος 

75. Olivier Campanha 

76. Ανδρέας Λαγός

77. Γιώργος Δόσπρας 

78. Alain Parodi

79. Αντώνης Δρακουλαράκος 

80. Αλέξανδρος Καρδάσης

81. Αλέξανδρος Κοσκινάς 

82. Σταμάτης Μισομικές 

83. Σπύρος Αγιούς 

84. Γιάννης Κοσμαδάκης

85. Θάνος Στασινός

86. Έλβις Ζύμπα, Νίκος Βοριάς

87. Θωμάς Πασπάλης 

88. Κωνσταντίνα Φάκλαρη 

89. Αλέξανδρος Τοκίδης 

90. Βάνα Βρεττού

91. Δήμος Σαμουράκης

92. Μιχάλης Χάσικος 

93. Γιώργος Οικονομίδης 

94. Δημήτρης Σκαρμούτσος 

95. Νίκος Πολιτάκος 

96. Χρήστος Λάπας

97. Γιώργος Παπακώστας 

98. Ζήνωνας Χριστοφορίδης

99. Νικόλας Σταυρακάκης

100. Μιχάλης Μερζένης

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.  Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου