Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Τήνος/Δήλωση της Φυρίγου Consolo Γεωργία – Γωγώ για τα νέα της καθήκοντα στο τιμόνι του ΟΑΚΑ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Μια ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΣΑ στο τιμόνι του ΟΑΚΑ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ιδιαίτερα μεγάλη τιμή από τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση και από την Κυβέρνηση για την εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου και την εμπιστοσύνη τους. Ιδιαίτερη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη να ηγηθώ ως Πρόεδρος μιας τόσο εμβληματικής εγκατάστασης όπως το Ολυμπιακό Κέντρο του ΟΑΚΑ στο οποίο και «χτυπά η καρδιά του Αθλητισμού της Ελλάδας».

Ακόμη μεγαλύτερη χαρά για μια Κυκλαδίτισα (Βόλακας Τήνου) , να συμμετέχει με την ζέση και αγάπη που την διακρίνει για τον αθλητισμό και τις αξίες του, στην πραγμάτωση του οράματος για την «μεταμόρφωση» μιας σπουδαίας εγκατάστασης και αυτό με γεμίζει με ανάμεικτα συναισθήματα υπερηφάνειας, συγκίνησης αλλά και ενσυναίσθησης για τον σημαντικό ρόλο που θα πρέπει να επιτελέσω.

Ακόμη και μέχρι αυτή την στιγμή ρίγη συγκίνησης με διακατέχουν από τις ιαχές «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ», όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του Υγρού Στίβου κατακτήσαμε το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο στο αγώνισμα των Συγχρονισμένων Καταδύσεων από βατήρα 3μ.

Συγκίνηση, για τις απαράμιλλης αίγλης και μεγαλείου στιγμές , τα αξεπέραστα μοναδικά στιγμιότυτα που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο ενόσω ένα σύσσωμο Ολυμπιακό κλειστό Καταδυτήριο χόρευε σε ρυθμούς ΖΟΡΜΠΑ την μεγαλειώδη αυτή νύχτα τις 16ης Αυγούστου του 2004.

Ο θεμέλιος λίθος του Ο.Α.Κ.Α. μπήκε την 8η Ιανουαρίου 1980 από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το όραμά του κάποια στιγμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες να φιλοξενηθούν και πάλι στην Ελλάδα επιτεύχθηκε στο έπακρο και με μεγάλη επιτυχία το 2004.

Πέρασαν 41 έτη ( 8.9.1982- 28.9.2023) από την έναρξη της λειτουργίας του ΟΑΚΑ που αποτελεί για εμάς τους παλαιότερους αθλητές, προπονητές, τεχνικούς αξιωματούχους, το «δεύτερο σπίτι μας» καθώς «ιδρώσαμε τα μαγιό και την φανέλα» κολυμπώντας χιλιόμετρα, εκτελώντας άπειρες βουτιές από όλους τους βατήρες και ύψη, διανύοντας μικρές και μεγάλες αποστάσεις, εκτελώντας ή επαναλαμβάνοντας αμέτρητες φορές το πρόγραμμα των αγώνων. Εδώ προπονηθήκαμε και προπονήσαμε , διοργανώσαμε αγώνες, σχολές, συνέδρια , αναπτυξιακά προγράμματα , μα το σημαντικότερο όλων συμμετείχαμε και διοργανώσαμε τους «Ασύλληπτα Καταπληκτικότερους Ολυμπιακούς Αγώνες EVER το 2004!

Για την υπογράφουσα είναι ακόμη σημαντικότερο καθώς σύσσωμη η οικογένεια συμμετείχε, προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει με διάφορους τρόπους στο Ολυμπιακό Άθλημα των Καταδύσεων και στο Ολυμπιακό αυτό Στολίδι και «το Παλάτι του Ελληνικού Αθλητισμού»

Είμαι πεπεισμένη πως με την αρωγή και στήριξη του καθόλα επιτυχημένου και έμπειρου Συντονιστή Γεν. Δ/ντή κ. Κωνσταντίνου Χαλιορή , των εργαζομένων (με αρκετούς γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια), όπως και των αθλητικών σωματείων και φορέων, που αποτελούν το ζωτικό κύτταρο της εγκατάστασης, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξέλιξη , αναβάθμιση και βελτιστοποίηση όλων των εγκαταστάσεων και των περιβαλλόντων χώρων. Ενστερνίζομαι την λαχτάρα της υλοποίησης και ολοκλήρωσης ενός τόσο σημαντικού έργου που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ,ώστε όλοι οι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι ,να εξακολουθούν να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτή την εγκατάσταση που εκπέμπει μια πολυμορφική και πλουραλιστικά ασύλληπτη δυναμική συνδυάζοντας τα αγαθά και αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της ισόνομης και ισότιμης άθλησης χωρίς αποκλεισμούς και συγκεράζοντας Αθλητισμό -Αξίες-Παιδεία και «νιάξιμο για τον διπλανό κάθε ηλικίας» .

Το ΟΑΚΑ αποτελεί για μένα «Φάρο και Έμπνευση Ζωής, Αέναο Κίνητρο και Προοπτική» για ένα Υγιές Αθλητικό περιβάλλον που θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό και ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού με πνευματικά, ψυχικά και σωματικά εύρωστους πολίτες.

Είμαι πεπεισμένη πως η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα αθλητικά δρώμενα τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνή Όργανα και φορείς όσο και το «Μετάλλιο Εμπειρίας» που αποκόμισα ως Διευθύντρια ή Συντονίστρια διαφόρων τομέων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ΑΘΗΝΑΣ 2004, θα πριμοδοτήσει την θητεία που ακολουθεί, δίνοντας τα εχέγγυα για μια συγκροτημένη και αποτελεσματική πορεία και δράση για τα καλύτερα δυνατά οφέλη της αθλητικής οικογένειας και της Χώρας μας. Συνεχίζουμε δυναμικά με σκληρή δουλειά ,πρόγραμμα , σταθερότητα , συνέπεια , πειθαρχία, αλλά και ταπεινότητα.

Ο Αθλητισμός αναζωογονεί, εμπνέει, ενώνει , δημιουργεί πρότυπα, ενθαρρύνει την ευγενή άμιλλα και τον ανταγωνισμό, καθοδηγεί, διδάσκει.

Ο Αθλητισμός είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ , το ΟΞΥΓΟΝΟ για να ΖΕΙΣ!

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -