Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Τήνος – Δράση συνέργειας σύγχρονων εικαστικών και μαρμαρογλυπτών

Τήνος – Δράση συνέργειας σύγχρονων εικαστικών και μαρμαρογλυπτών

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ:
ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ

Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, συνεχίζοντας την μακρά καλλιτεχνική του υποστήριξη, προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό από τις 28 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 στην Τήνο, σε μια τετραήμερη δράση συνέργειας σύγχρονων εικαστικών και μαρμαρογλυπτών.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του ενεργού ρόλου της τηνιακής μαρμαροτεχνίας, ενταγμένη στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO από το 2013, στην σύγχρονη πειραματική εικαστική σκηνή. Μέσα από το δρώμενο (art performance), την StreetArt, την ηχητική και την εικαστική εγκατάσταση (art installations) αλλά και από ομιλίες ειδικών επιστημόνων και εικαστικών επιχειρείται να ανοιχτεί ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με το ζωντανό παρόν της τηνιακής μαρμαροτεχνίας και τις δυνατότητες στο μέλλον.

Μαρμαρογλύπτες που ζουν και εργάζονται στο νησί, συνεργάζονται με την χορογράφο Άννα Απέργη στο “Apheresis”, αναζητώντας την κίνηση στους κτύπους του καλεμιού, την ομάδα των BeforeLight στην εικαστική εγκατάσταση αναζητώντας το φως σε ξεχασμένα τοπία, και τον μουσικό Jeph Wanger αναζητώντας τον ήχο μέσα από το μάρμαρο. Η Ομάδα AKOO-O δημιουργεί ηχοτοπία από τις εσωτερικές διεργασίες του μαρμάρου κατά την διάρκεια σμίλευσής του, ενώ ο Γεράσιμος Αβλάμης συνεργάζεται με μαρμαρογλύπτες αναζητώντας το χρώμα στη δωρικότητα του χώρου που γέννησε την τηνιακή μαρμαροτεχνία.

Παράλληλα με την παρουσίαση των έργων, θα πραγματοποιηθούν περιπατητικές διαδρομές και in situ ομιλίες σε επιλεγμένα ανοιχτά σημεία, που στοχεύουν στην ανοιχτή συζήτηση και κατάθεση εμπειριών και ιδεών.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η συμμετοχή σε αυτήν είναι δωρεάν.

28 με 31 Οκτωβρίου στην Τήνο!

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
11.6 ° C
11.8 °
11.1 °
84 %
1.3kmh
99 %
Πα
14 °
Σα
13 °
Κυ
12 °
Δε
12 °
Τρ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img