Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Τήνος – Εκδήλωση μνήμης στον Κώστα Αλεξόπουλο

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

To Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου και η Αδελφότητα Τηνίων εν Αθήναι διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του λόγιου συμπολίτη μας Κώστα Γ. Αλεξόπουλου το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 20:30’ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Τηνίων Καλλιτεχνών. Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Των Εν Αθήναις Τηνίων, κύριος Μανώλης Σκαρής, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του ΠΝΕΚΕΠΑ και ο κύριος Κώστας Δανούσης, ιστορικός ερευνητής-συγγραφέας, θα αναφερθούν στη συνεισφορά του στον τόπο που γεννήθηκε με το συγγραφικό και πολιτιστικό έργο του.

Κώστας Γ.Αλεξόπουλος  (1930-2021)

Ένας ευπατρίδης της Τήνου

Ο Κώστας Αλεξόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο της Τήνου το 1930. Ήταν γιος του ιερέα π. Γαβριήλ Αλεξόπουλου και της Πηνελόπης. Αλεξοπούλου. Στην παιδική και εφηβική του ηλικία έζησε σε διάφορα μέρη της Τήνου, λόγω της μετακίνησης της οικογένειάς του.

Τελείωσε το Γυμνάσιο στην πόλη της Τήνου και την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στην Αθήνα, όπου και έζησε με τη σύζυγό του και απέκτησε δυο γιούς. Υπήρξε σημαίνον μέλος της Τηνιακής παροικίας στην πρωτεύουσα, όπου είχε χρόνια παρουσία στο Δ.Σ. της Αδελφότητας Τηνίων. Έγραψε ποιήματα και πεζά που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά. Μας άφησε κληρονομιά του, τα ακόλουθα πονήματα:
 Τήνος το μικρό οδοιπορικό εκδ. Ερίννη 1993
 Απ’ αλλότε – Ιστορίες Τηνιακές εκδ Ερίννη 2000
 Ιστορήματα Τηνιακά, εκδ. Ερίννη 2006
 Ευδοκίας Απομνημονεύματα εκδ.Τήνος 2012
 Της Κόρης ο Πύργος εκδ. Τήνος 2013
 Το παράξενο ταξίδι εκδ. Τήνος (παιδικό για τα εγγόνια του)

Αγάπησε και βοήθησε διακριτικά και ουσιαστικά, το χωριό του τον Πύργο και τον τόπο του. Στα βιβλία του για το νησί μας, ξαναζωντανεύει λέξεις, ιστορίες και μνήμες από τα βιώματά του και τη ζωή του νησιού. Συνδέει σύγχρονα και παλιά γεγονότα με άμεσο ζωντανό τρόπο, σαν να τα ακούς σε βεγγέρα ένα χειμωνιάτικο βράδυ σε κάποιο χωριό της Τήνου.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -