Τήνος – Έναρξη για το Serviam Cafe στα Λουτρά

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 απογευματινή ώρα από τον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο ο αγιασμός του «SERVIAM CAFÉ». Ευλογήθηκε έτσι η έναρξη λειτουργίας του κοινωνικού και πολιτιστικού χώρου της Κάριτας Νάξου – Τήνου, σε μια σύντομη τελετή γεμάτη αισιοδοξία, με την ευχή και η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί από ντόπιους και επισκέπτες της Τήνου και έτσι να επιτύχει τους στόχους της, που είναι: η αξιοποίηση και αναζωογόνηση των κτιρίων της ιστορικής πρώην Μονής & Σχολής Ουρσουλινών Τήνου, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ένα θετικό τελικό οικονομικό ισοζύγιο, ώστε τα έσοδα να καλύψουν βιοποριστικές ή ανάγκες υγείας συνανθρώπων μας στα νησιά ευθύνης της τοπικής Κάριτας: Νάξο, Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Μύκονο.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

ΠΗΓΗ – www.kantam.gr

Το SERVIAM CAFÉ θα λειτουργεί καθημερινά από 10.00 το πρωί έως 22.30 το βράδυ.

Τα επίσημα εγκαίνια του SERVIAM CAFÉ θα πραγματοποιηθούν σε μελλοντικό χρόνο, ενώ οπωσδήποτε μια βραδιά θα αφιερωθεί αποκλειστικά στα άτομα και τα συνεργεία που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε το αρχικό όνειρο και η σκέψη να γίνουν λειτουργική πραγματικότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με θερμά λόγια, τόσο στο όμορφο αποτέλεσμα, όσο και στις προσπάθειες του προέδρου και των μελών του συμβουλίου ώστε αυτό να επιτευχθεί με τη βοήθεια του Θεού και τις δικές τους άοκνες αφιλοκερδείς προσπάθειες.
Ευχήθηκε αυτή να είναι η αρχή για πολλές ακόμα πρωτοβουλίες στον εμβληματικό χώρο των Ουρσουλινών.

Παρόντες στην τελετή ήταν ένας συνεργάτης από την Κάριτας Ιταλίας, η οποία είναι από τους βασικούς υποστηρικτές του έργου και αντιπρόσωπος της Κάριτας Ελλάς, μέσω της οποίας το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί σε διεθνή προγράμματα κοινωνικής οικονομίας. Ιδιαιτέρως προσκλήθηκαν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών: η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου, οι υπεύθυνες λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου και οι επιστάτες.
Η βραδιά ήταν προσανατολισμένη κυρίως στις οικογένειες των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των τεσσάρων εργαζομένων, καθώς το τελευταίο διάστημα ο χρόνος και η ενέργειά τους είχε σχεδόν εξολοκλήρου αφιερωθεί στις προετοιμασίες του SERVIAM CAFÉ.

Οπωσδήποτε «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και πολλά ακόμα μπορούν να βελτιωθούν. Υπό αυτό το πρίσμα τις επόμενες μέρες, ως μια μορφή «πειραματικής λειτουργίας», προσκαλούνται οι εθελοντές και φίλοι της Κάριτας να έρθουν «ανά γεωγραφική περιοχή» να γνωρίσουν το χώρο και να κάνουν τις καλοπροαίρετες υποδείξεις τους σύμφωνα με το παρακάτω (προτεινόμενο και όχι δεσμευτικό) πλάνο.
Μέλη του συμβουλίου τα συγκεκριμένα απογεύματα από τις 19.00 και μετά θα υποδέχονται μαζί με το προσωπικό όλους και παράλληλα επιθυμούν να συζητούν και να ακούν ιδέες και προτάσεις.

Τρίτη 20/7 κάτοικοι των Λουτρών και τα γύρω κοντινά χωριά, Σκαλάδο, Κρόκο, Κουμάρο, Ξινάρα, Κάμπο, Ταραμπάδο, Σμαρδάκιτο, αλλά και από Καρδιανή και Έξω Μέρη.

Τετάρτη 21/7 από τα Κάτω Μέρη, Κώμη, Αγάπη, Καλλονή, Καρκάδο, Κ. Κλείσμα, Αετοφωλιά.

Πέμπτη 22/7 από τα Πάνω Μέρη, Στενή, Μυρσίνη, Κέχρο, Ποταμιά.

Παρασκευή 23/7 από τη Χώρα, Κτικάδο και τις γύρω περιοχές (Κιόνια – Πόρτο κλπ)

Με μεγάλη χαρά αναμένονται επίσης οι Ιερείς του νησιού μας και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος, (ιδιαίτερα αντιπρόσωποι συλλόγων και φορέων) όποια ημέρα τους εξυπηρετεί καλύτερα.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ SERVIAN CAFÉ / ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ 

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter