Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Τήνος – Εορτάστηκε η Παναγία των Χιόνων

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εόρτασε πανηγυρικά ο παλιός ενοριακός Ναός του Χατζηράδου.

Αποβραδίς τελέστηκε ο Αρχιερατικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου Τήνου, Σεβ/του π. Ιωσήφ Πρίντεζη και συμπροσευχήθηκε μαζί ο εφημέριος της ενορίας του Κτικάδου και λειτουργός του Ναού, π. Γεώργιος Ανδριώτης.

Ο Σεβ/τατος κήρυξε τον Θείο Λόγο όπου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποδίδουμε στην Παναγία τον τίτλο «των Χιόνων» αφηγούμενος το γεγονός του Θαύματος που είχε επιτελεστεί την νύκτα της 4ης προς 5ης Αυγούστου του έτους 356 όπου η Παναγία εμφανίστηκε σε όνειρο σε κάποιον ρωμαίο ευγενή ονόματι Ιωάννη και του ζήτησε την ανέγερση μιας Βασιλικής στο σημείο εκείνο όπου το πρωί θα είχε χιονίσει.

Το ίδιο όνειρο είχε και ο Πάπας Λιβέριος, ο οποίος, μόλις διαπίστωσε πως πράγματι είχε χιονίσει σε έναν από τους επτά λόφους της Ρώμης, τον Εσκουιλίνο, διέταξε τότε την ανέγερση Ναού προς τιμήν της Θεοτόκου. Ο Ναός αυτός έφερε τον τίτλo Santa Maria ad Nives ή αλλιώς Αγία Μαρία του Χιονού.

Επί Πάπα Σίξτου Γ’, σε ανάμνηση της Οικουμενικής Συνόδου της Εφέσου που είχε διακηρύξει την Παναγία ως Θεοτόκο, ο ναός θα ανοικοδομηθεί μεγαλύτερος. Επειδή την εποχή εκείνη δεν υπήρχε στη Ρώμη βασιλική παρόμοια σε λαμπρότητα και μέγεθος ο ναός ονομάστηκε Santa Maria Maggiore.

Ανήμερα της εορτής προς τιμήν της Παναγίας τέλεσε ο εφημέριος την πρώτη Θεία Λειτουργία,  προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι είχαν διανυκτερεύσει στο Ναό, αλλά και όσοι εργάζονται και δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην επίσημη πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε από τον Γενικό Βικάριο της Αρχιεπισκοπής, π. Μάρκο Φώσκολο και του δυσλειτουργούντος π. Γεώργιου Ανδριώτη.

Κατά το κήρυγμα του ο π. Μάρκος αναφέρθηκε στο γεγονός του Θαύματος και εξήγησε τα βιβλικά κείμενα που αναγγέλθηκαν.

Και του χρόνου με υγεία και η Παναγία να είναι πάντοτε η ελπίδα και στήριγμά μας.

ΔΜΦ

www.kantam.gr

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -