Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τήνος: Εορτή Αγίου Ανδρέα και Θυρανοίξια ομωνύμου παρεκκλησίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στον ποτέ κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου στην περιοχή Απεργάδος Χατζηράδου συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιμ. Κυρίλλου Κονταξή και του Εφημερίου Χατζηράδου Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Κουσουρή και των Διακόνων και με τη συμμετοχή πλήθος πιστών οι οποίοι ήσαν εντός και εκτός του Ναού μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Κτικάδου, ο Λιμενάρχης Τήνου, τοπικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, εκκλησιαστικοί επίτροποι.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτης και ο ιεροψάλτης της ενορίας Χατζηράδου κ. Στέφ. Λαγουρός.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους προνοιάρχες του Ναού, μια φιλογενή οικογένεια φιλευσεβών Τηνίων οι οποίοι επιμελούνται την εκκλησία αυτή καθώς και σε όλους για τα Άγια Χριστούγεννα και τους παρεκάλεσε να έχουν τον αποστολικό ζήλο του Αγίου Ανδρέου στη ζωή τους, από όπου και αν διακονούν την κοινωνία, αναδεικνύοντας πάντοτε στις εκδηλώσεις της ζωής τους τη διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή Σκεπανό όπου και τέλεσε θυρανοίξια νεόδμητου πετρόκτιστου παρεκκλησίου αφιερωμένου στα Πάθη του Κυρίου και στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Συμμετείχαν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, η Ηγουμενοσύμβουλος Μοναχή Ευπραξία, ο Λιμενάρχης Τήνου και ευλαβείς Χριστιανοί.

Ευχήθηκε στους κτήτορες, ο Άγιος Ανδρέας, στην ιερά μνήμη του οποίου σήμερα εδώρισαν στην εκκλησία το αρχιτεκτονικά αισθητικό ωραίο παρεκκλήσιο, να τους χαρίζει υγεία και να τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τη ζωή τους με την ίδια ευσέβεια και ευλάβεια που τους διακρίνει οικογενειακώς.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -