Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Τήνος – Το έργο της επεξεργασίας νέων αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων

Σε χθεσινή ανακοίνωση ο Δήμαρχος Τήνου μέσα από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε έκανε λόγο για τρία (3) έργα που έχουν δρομολογηθεί στο νησί της Τήνου. Ένα από αυτά τα έργα είναι η Επεξεργασία νέων αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων – μεταβατική περίοδος:

Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 2 έτη, με δικαίωμα προαίρεσης άλλο ένα και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1.125.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι με τον ορισμό αναδόχου θα είναι δυνατή η επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων ανά έτος, με σκοπό την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και την παραγωγή κομπόστ τύπου Α.  

Η επεξεργασία θα πραγματοποιηθεί  από μία μονάδα με μηχανική διαλογή, βιολογική επεξεργασία, μηχανική ραφιναρία, διαχείριση στραγγισμάτων κλπ, με πλήρη περιβαλλοντική παρακολούθηση και έλεγχο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποτροπή της ρύπανσης και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

«ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ»

Μετά την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και  Μονάδας Κομποστοποίησης του Δήμου Τήνου, σήμερα μπαίνει στη τελική ευθεία και η λειτουργία της απαραίτητης μονάδας που θα επιτρέψει την επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων το χρόνο (Μεταβατική Περιόδος) αναφέρει στην δήλωση του ο Δήμαρχος Τήνο.

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ο καιρός

Tinos
clear sky
10 ° C
10.6 °
9.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Πε
14 °
Πα
15 °
Σα
15 °
Κυ
16 °
Δε
16 °