Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Τηνος/ Εργαστήρι παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι παρασκευής σαπουνιού, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 (ώρα11:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Με την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Καγιώργη, οι μαθητές θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τηδιαδικασία παραγωγής φυσικών χειροποίητωνσαπουνιών και θα ενημερωθούν για την ευεργετική επίδρασή τους στο δέρμα και ευρύτερα στην υγεία του ανθρώπου. Επιπλέον, θα μάθουν τις ιδιότητες των ζωικών και φυτικών λιπών, αλλά και των αιθέριων ελαίων, τα οποία συμβάλλουν στη διαμόρφωση του «χαρακτήρα» του σαπουνιού, ανάλογα με τη χρήση του.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί προβολή βίντεο μικρού μήκους για την οικιακή σαπωνοποιία από το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, δημιουργώντας μια γέφυρα πολιτισμού και παράδοσης μεταξύ των δύο αυτών Μουσείων του ΠΙΟΠ.

Το εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).  

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -