Τήνος – Φωταγώγηση του Εξωμβούργου

Στο πλαίσιο ανάδειξης εμβληματικών μνημείων της Τήνου, μετά την φωταγώγηση στο Πασακρωτήρι και των Περιστεριώνων (στη Λ. Τριποτάμου), ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του η φωταγώγηση στο Εξώμβουργο. Για την φωταγώγηση χρησιμοποιήθηκαν προβολείς τύπου led για την εξοικονόμηση ενέργειας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Το Εξώμβουργο, το κάστρο της Τήνου υπήρξε κάποτε το πιο ισχυρό κάστρο των Κυκλάδων και ήταν από τα τελευταία κάστρα στην Ελλάδα που έπεσε στα χέρια των Τούρκων (1715). Πρόσφερε καλή φυσική οχύρωση και οπτικό έλεγχο μεγάλου μέρους του νησιού και του πολυσύχναστου στενού μεταξύ Τήνου-Μυκόνου.

Σήμερα στους πρόποδες του επιβλητικού Εξώμβουργου, που δεσπόζει στην καρδιά του νησιού, ο επισκέπτης μπορεί να βρει το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βράχου, καθώς και τα απομεινάρια του κάστρου. Η περιοχή προσφέρει μαγευτική θέα στο νησί και τα Κυκλαδονήσια με ορατότητα που πολλές φορές εντυπωσιάζει.

Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού αποτελεί μια συνειδητή και διαρκή προσπάθεια της τοπικής μας κοινωνίας, ένα ιστορικό καθήκον που εμπεδώνει τον διακριτό της ρόλο.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter