Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

To START συναντά το Tinos Guide & Seek

To START συναντά το Tinos Guide & Seek

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Η Εύα Αναγνωστάκη από την ομάδα του START – Create Cultural Change ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στην Τήνο με προορισμό το Tinos Guide and Seek!

Οι εξερευνητές και οι εξερευνήτριες του Πύργου της Τήνου την ξενάγησαν στον Κύκλο του Μαρμάρου και στο τέλος της σφράγισαν το διαβατήριό της:
“Η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ!”

Δείτε στις φωτογραφίες τα “ευρήματά” της αποστολής της!

~ Εύα σε ευχαριστούμε!

~ Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Τον λατόμο κ. Αντώνη Καραγιάννη που μοιράστηκε τα μυστικά της εξόρυξης μαρμάρου στο νταμάρι του Δράκου και μας έδωσε μαρμαράκια για να σκαλίσουν οι μικροί εξερευνητές.

Τον σιδερά κ. Δημήτρη Χατζή ή αλλιώς τον “Θεό Ήφαιστο” που μας φιλοξένησε στο εργαστήρι του και μας έφτιαξε τα βελόνια μας.

Τον διευθυντή της Σχολής κ. Λεωνίδα Χαλεπά (Leonidas Chalepas) της Προπαρασκευαστικής και Επαγγελματικής Σχολής Καλών Τεχνών Πύργου της Τήνου (http://www.tinosartschool.gr/) για τη φιλοξενία στη σχολή αλλά και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με την καθοδήγηση των οποίων σκάλισαν τα παιδιά τα μαρμαράκια τους.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το μουσείο Μαρμαροτεχνίας για την φιλοξενία των παιδιών και των έργων τους κατά το κλείσιμο του εργαστηρίου μας.

Το πρόγραμμα Tinos Guide & Seek πραγματοποιείται με την υποστήριξη του START- Create Cultural Change. Τo START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-InstistuteThessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

ΦΩΤΟ/ Εύα Αναγνωστάκη

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
6.3 ° C
6.6 °
6.2 °
55 %
11.5kmh
100 %
Πε
9 °
Πα
10 °
Σα
9 °
Κυ
11 °
Δε
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -