Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Tinos Guide Seek – O κύκλος του Μαρμάρου

Tinos Guide Seek – O κύκλος του Μαρμάρου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Το χαράζουν κι αυτό “χαράζει” γενιές και γενιές. Τί είναι;

Μα φυσικά το μάρμαρο!

Σε αυτό το εργαστήρι γνωρίσαμε από κοντά τον κύκλο του μαρμάρου παρέα με την ομάδα μας. Ξεκινώντας από το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά, χάρτες, γρίφοι και οι ήχοι από τον μαντρακά, μας οδήγησαν στο Νταμάρι του Δράκου, έξω από το χωριό Πύργος. Εκεί μας περίμενε μια έκπληξη! Ο λατόμος κ. Αντώνης Καραγιάννης ήταν “επί τω έργω” για να μας δείξει και να μας μιλήσει για τους τρόπους εξόρυξης του μαρμάρου!

Συνεχίζοντας την εξερεύνησή μας, γνωρίσαμε από κοντά τον Θεό της Φωτιάς – τον Ήφαιστο – που φτιάχνει τα εργαλεία των μαρμαράδων. Ο σιδεράς του χωριού κ. Δημήτρης Χατζής είχε ανάψει τη φωτιά του και είχε φτιάξει από ένα βελόνι για τον καθένα και την καθεμιά μας. Επιστρέφοντας στο χωριό οι μαρμαράδες του Πύργου κ. Γιάννης Χονδρογιάννης, κ.Νίκος Πιπέρης κ. Μάκης Τριγώνης και κ. Γεώργιός Βίδος περίμεναν τα παιδιά για να σκαλίσουν παρέα τα δικά τους μαρμαράκια!

Τα εργαστήρια εμψύχωσαν όπως μόνο εκείνες ξέρουν οι Σοφία Ψαραδέλη, Κορίννα Σαρδέλη, Κωνσταντίνα Θεοχαροπούλου, Ελένη Σκλαβούνου

Σε αυτό το σημείο, ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους του χωριού για τη συμβολή τους στο εργαστήρι μας, τους μικρούς μας φίλους και τις μικρές μας φίλες για τη συμμετοχή τους αλλά και τους γονείς για το ενδιαφέρον, τον χρόνο και τη συνέπεια.
Ακόμη, να ευχαριστήσουμε την κυρία Ραμπέλα Γρε που μας ακολούθησε και κράτησε με τον φακό της τις στιγμές μας.

Eυχαριστούμε θερμά τόσο την πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου Νικολέτα όσο και τα μέλη του πνευματικού κέντρου Γιαννούλης Χαλεπάς για την πρόσκληση και την όμορφη συνεργασία.

Tέλος, να ευχαριστήσουμε το Φεστιβάλ Δήμου Τήνου – Κεπυδητ για την προώθηση της δράσης μας μέσω του γραφείου και των ανθρώπων του.

Το εργαστήρι “Ο κύκλος του Μαρμάρου” είναι μια πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου Γιαννούλης Χαλεπάς (Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Δήμου Τήνου) υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το TINOS Guide & Seek.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
10.5 ° C
11.6 °
10.4 °
73 %
6.4kmh
100 %
Κυ
13 °
Δε
11 °
Τρ
11 °
Τε
10 °
Πε
13 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -