Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Tinos Guide & Seek – Ψάχνω και πλάθω φεγγίτες

Tinos Guide & Seek – Ψάχνω και πλάθω φεγγίτες

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Είναι αλήθεια πως το σκοτάδι δεν μας αφήνει να δούμε! Γι’ αυτό λοιπόν, οι μαρμαράδες στον Πύργο της Τήνου, σκέφτηκαν ένα “μαγικό κόλπο” για να περνά το φως του ήλιου ή του φεγγαριού μέσα στα σπίτια τους! Το κόλπο τους το ονόμασαν “Φεγγίτη” και το έχουν φτιάξει από από μάρμαρο. Το στόλισαν με ψάρια, λουλούδια, βαρκούλες ή πουλιά και το έβαλαν πάνω από τις πόρτες και παράθυρα των σπιτιών τους.

Παρέα με τους μικρούς εξερευνητές και τις μικρές εξερευνήτριες του νησιού μας αναζητήσαμε τρόπους για να βρίσκουμε το φως όταν το σκοτάδι δεν μας αφήνει να δούμε, ξεχυθήκαμε στα σοκάκια του Πύργου βρήκαμε τους φεγγίτες και φτιάξαμε τους δικούς μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες για τη συμμετοχή τους όπως επίσης και τους γονείς συνοδούς τους στη δράση μας, για τον χρόνο, τα χιλιόμετρα και τη συνέπειά τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς, τόσο την πρόεδρο κ. Νικολέτα Τριανταφύλλου αλλά και τα μέλη για την πρόσκληση και αυτή την όμορφη συνεργασία!

Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά τις εμψυχώτριες του εργαστηρίου Sofia Psaradeli & Konstantina Theocharopoulou για το έργο τους.

Τέλος να ευχαριστήσουμε το Φεστιβάλ Δήμου Τήνου – Κεπυδητ για την προώθηση της δράσης μας μέσω του γραφείου και των ανθρώπων του.

Υ.Γ. Μην ξεχνάς! Αν το σκοτάδι δεν σε αφήνει να δεις, ο φεγγίτης σου θα σου θυμίζει πως πάντα υπάρχει τρόπος να βρεις το φως!
*Το εργαστήρι “Ψάχνω και Πλάθω Φεγγίτες” είναι μια πρωτοβουλία του #Πνευματικού_Κέντρου_Πανόρμου_Γιαννούλης_Χαλεπάς υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με ΤΟ TINOS Guide & Seek

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
6.3 ° C
7.2 °
6.2 °
59 %
11kmh
100 %
Τε
7 °
Πε
9 °
Πα
10 °
Σα
9 °
Κυ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -