Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Το Tinos Guide & Seek στα “Ταξίδια” της Καθημερινής

Από τα παιδιά για τα παιδιά
Γράφει η Αλεξάνδρα Μανδράκου
www.kathimerini.gr

Οργανωμένες εξορμήσεις που έδωσαν τροφή για σκέψη, παρατηρητικότητα στο φουλ, αλλά πάνω απ’ όλα συνεργασία.

Αυτά τα «υλικά» αξιοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της Τήνου για τη δημιουργία του «TINOS guide & seek», του πρώτου δίγλωσσου πολιτιστικού οδηγού του νησιού που απευθύνεται σε παιδιά.

Στις σελίδες της εξαιρετικά εικονογραφημένης έκδοσης, μιας πρωτοβουλίας της νηπιαγωγού Φραντζέσκας Παπαγιαννοπούλου, υποτρόφου του προγράμματος START – Create Cultural Change και διοργανώτριας του παιδικού φεστιβάλ της Τήνου «Βεγγέρα Fest», χώρεσαν οι μύθοι και οι παραδόσεις του νησιού –από την καλαθοπλεκτική, τους περιστεριώνες και τη μαρμαροτεχνία μέχρι την τοπική γαστρονομία–, οι φιλικές σε μικρότερες ηλικίες πεζοπόρων διαδρομές του, τα χωριά και τα μουσεία του, ιδωμένα πάντα μέσα από τη ματιά των παιδιών.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, μέσα από εργαστήρια γνωριμίας, εξερεύνησης και δημιουργικής γραφής, αγόρια και κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συστήσουν τον τόπο τους στους συνομηλίκους τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να μοιραστούν μαζί τους τα στοιχεία που περισσότερο αγαπούν σε αυτόν, χρησιμοποιώντας γρίφους, ακροστιχίδες, χάρτες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις.

Αν το φετινό καλοκαίρι σάς βρει στην Τήνο οικογενειακώς, για διακοπές ή ένα Σαββατοκύριακο, κατεβάστε και εκτυπώστε τον οδηγό από το tinosguideandseek.com.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -