Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Τήνος – Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Παιδικού σταθμού στο Υφαντήριο

Τήνος – Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Παιδικού σταθμού στο Υφαντήριο

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη «Βάγια Κουκουβάγια» του Παιδικού Σταθμού Δήμου Τήνου «γιορτάζει» 13 χρόνια δράσης! Η βιβλιόφιλη ηρωίδα μας Βάγια –Κουκουβάγια «ξεπορτίζει» και δίνει «βήμα» στο πιο μακροχρόνιο «πρότζεκτ» του σχολείου μας!

Ευχαριστεί όλα τα παιδιά που πέρασαν από τον παιδικό σταθμό αυτά τα 13 χρόνια. Με την συνδρομή τους εμπλούτισαν τα ράφια της και με την υπευθυνότητά τους σεβάστηκαν κι συνέχισαν την βιβλιόφιλη αποστολή της! Φέτος οι δασκάλες μας Σοφία και Άννα «δίνουν κλώτσο» ξετυλίγουν το κόκκινο κουβάρι τους και οργανώνουν εσω- εξωσχολικές στιγμές φιλαναγνωσίας για τα παιδάκια του παιδικού μας σταθμού.

«Μικροί βιβλιοφάγοι» καλή όρεξη στις αναγνώσεις και στις αφηγήσεις μας !

Δώσε κλώτσο να γυρίσει στο 2ο Ραντεβού Φιλαναγνωσίας την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η κόκκινη κλωστή της Βάγιας- Κουκουβάγιας ξετυλίγεται και αυτή τη φορά μας υποδέχεται στο σπίτι της , σε ένα κτήριο που μυρίζει τέχνη και ιστορία …. στο Υφαντήριο.

Σήμερα οι αργαλειοί υφαίνουν παραμύθια .Μαλλιά κουβάρια μπλέκονται , μπερδεύονται και αγκαλιάζουν παιδιά αργαλειούς υφαντά και παραμύθια … «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δώς της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινίσει» …και το παραμύθι μας για σήμερα είναι Τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου … Μια ανάγνωση υπό τον ήχο των αργαλειών που ξεσηκώνει τις ψυχές μας και υψώνει τα ελληνικά σημαιάκια μας, μια ανάγνωση που υφαίνει ελληνικές παραδοσιακές στολές «γ»ραμμένες εις πανίον και μας ταξιδεύει στην ελληνική ιστορία και στην λαϊκή μας παράδοση . Τα μπαούλα του λαϊκού πολιτισμού άνοιξαν , οι μικρές υφάντρες και οι μικροί υφαντουργοί ξετύλιξαν την τέχνη και το μεράκι τους …Τα μικρά ελληνάκια του Παιδικού Σταθμού

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
6.3 ° C
6.6 °
6.2 °
55 %
11.5kmh
100 %
Πε
9 °
Πα
10 °
Σα
9 °
Κυ
11 °
Δε
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -