Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Τήνος – Κανονισμός λειτουργίας χρήσης μουσικών και μουσικών οργάνων στα καταστήματα

Τήνος – Κανονισμός λειτουργίας χρήσης μουσικών και μουσικών οργάνων στα καταστήματα

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση του κανονισμού λειτουργίας χρήσης μουσικών και μουσικών οργάνων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Τήνου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Τήνου, Ανδρέα Τσιμέκης καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΚΥΓΕΤ Γιώργος Αμοιραλής. Οι δύο πρόεδροι συνεχάρη τον Δήμο Τήνου για την κίνηση αυτή και ανέφεραν τα άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και των δύο συλλόγων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, για την δημιουργία αυτής της πρότασης είχε συσταθεί ομάδα εργασίας με ενεργό ρόλο των μελών του Εμποροεπαγγελματικόυ Συλλόγου καθώς και του Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Η κανονιστική θα αναρτηθεί ολόκληρη εντός της ημέρας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να προστατεύεται η κοινή ησυχία και να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Όπως επίσης ότι είναι αναγκαίο να προστατεύεται η υγιής επιχειρηματικότητα και ο ανταγωνισμός στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για να τα καταφέρουμε όμως όλα αυτά χρειάζονται δίκαιοι και εφαρμόσιμοι κανόνες, που θα τους γνωρίζουν και θα τους τηρούν όλοι.

Στο πλαίσιο αυτό φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μια κανονιστική για το ωράριο των καταστημάτων. Με δεδομένο ότι ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα μόνο να μειώσουμε (και όχι να επεκτείνουμε) το ωράριο, προτείναμε για τα καταστήματα που διαθέτουν ηχοπροστασία και λειτουργούν με κλειστές πόρτες και παράθυρα να έχουν μουσική μέχρι τις 3.00 π.μ (και είμαστε υπέρμαχοι εάν το επιτρέψει η Πολιτεία αυτό να επεκταθεί μέχρι τις 4 π.μ), αλλά για τα υπαίθρια καταστήματα η μουσική πρέπει να παύει στη 1.30 π.μ

Η πρόταση αυτή αποτελεί ομόφωνη απόφαση ομάδας εργασίας που απαρτίζεται από το Πρόεδρο του ΔΣ,

τη Νομική υπηρεσία του Δήμου, τον Προϊστάμενο του τμήματος καταστημάτων και τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου και των Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης πολύ σημαντική είναι η συμφωνία της μείζονας αντιπολίτευσης η οποία συνέβαλε με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες και έγιναν αποδέκτες.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
6.3 ° C
6.6 °
6.2 °
55 %
11.5kmh
100 %
Πε
9 °
Πα
10 °
Σα
9 °
Κυ
11 °
Δε
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -