Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Τήνος : Κρυμμένο σε κοινή θέα

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ ΤΗΝΟΥ συνέλεξαν παλιές ιστορίες από το οικογενειακό τους περιβάλλον, ιστορίες από την νεανική τους ζωή στο νησί, από εκδρομές, διασκέδαση, καθημερινή ζωή, μαθητική ζωή, στέκια και από τις συνήθειες τους τότε.

Μέσα από τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας τα παιδιά ρώτησαν, ερεύνησαν, και συγκέντρωσαν προφορικές μαρτυρίες από τα παιχνίδια.Τα συνέδεσαν με τον τόπο και τις τοποθεσίες που λάμβαναν χώρα, βρήκαν παλιές φωτογραφίες από τις περιοχές και καλούμαστε να τα επαναφέρουμε στο σήμερα.

Το WORKSHOP πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/4 και την Παρασκευή 15/4, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό το Σάββατο 16/4

Η διαδρομή των έργων είναι: Ν. Λύτρα, Τριών Ιεραρχών, περιοχή Μαλαματένιας, Εικονικό Μουσείο.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο δημόσιο χώρο ενεργοποιούνται μόνο τη νύχτα με τη βοήθεια ειδικού φωτισμού (φακών uv) που δεν αλλοιώνουν το κυκλαδίτικο χρώμα. Σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος υπάρχουν QR codes μέσα από τα οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει πληροφορίες και να ακούσει την προφορική ιστορία των πρωταγωνιστών που περιγράφουν τα παιχνίδια που έπαιζαν όταν ήταν μικροί.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το https://tinosart.gr/κρυμμένο-σε-κοινή-θέα/intro

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -