Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η Τήνος μέσα από τα μάτια των παιδιών της

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της Τήνου δημιούργησαν τον  «TINOS guide & seek», έναν δίγλωσσο πολιτιστικό οδηγό του νησιού, που απευθύνεται σε παιδιά.

ΑΘΗΝΑ 9.84

Κάθε Γ΄ τάξη απ’ όλα τα Δημοτικά σχολεία του νησιού, ανέλαβε να καταγράψει τέχνες, λαϊκές και μη, και μύθους για κάθε περιοχή του νησιού όπως η  καλαθοπλεκτική, οι περίφημοι  περιστεριώνες  η μαρμαροτεχνία και η  τοπική γαστρονομία αλλά και τα χωριά τα μονοπάτια τα μουσεία κλπ. Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια (γνωριμίας- εξερεύνησης και γραφής) και έτσι συγκεντρώθηκε το υλικό των παιδιών για να στηθεί ο πολιτισμικός οδηγός.

Οι στόχοι

Μέσω του προγράμματος  αυτού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον τόπο διαμονής τους και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με αυτόν, να  αναπτύξουν δεξιότητες  μέσα από μορφές μη τυπικής εκπαίδευσης και να προωθήσουν την  πολιτισμική κληρονομιά του νησιού.

Η πρωτοβουλία

Το TINOS Guide & Seek πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Ιούνιο 2020 και είναι μια πρωτοβουλία της Φραντζέσκας Παπαγιαννοπούλου, που πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη του START – Create Cultural Change. Ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ τον Οδηγό δωρεάν

Δείτε το βίντεο που δημιουργήθηκε για την δράση

Καλλιόπη Ασλανίδου

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img