Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Τήνος – Μια δενδροφύτευση με ιδιαίτερους συμβολισμούς

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Στις 26 Μαΐου του 2022 , ζήσαμε τη μεγάλη γιορτή, για τη φύση και την προστασία του Περιβάλλοντος, του Α.  Δημοτικού Σχολείου της Τήνου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, επισκέφτηκαν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ    Τήνου, κατά τάξεις, ανά 1:30 ώρα κάθε τάξη, από το πρωί, με τη φροντίδα και τη στοργή των διδασκαλισσών τους και ξεναγήθηκαν στο Θερμοκήπιο, το Δικτυοκήπιο και τον λαχανόκηπο επίδειξης  του Συλλόγου.

Στους διαμορφωμένους χώρους του φυτωρίου κάτω από τα δένδρα με καθιστικά, κάθε τάξη ξεχωριστά, έλαβε τις πρώτες οδηγίες για την δενδροφύτευση και στη συνέχεια τα παιδιά φόρτωσαν τα καρότσια με τα αντίστοιχα φυτά και ξεκίνησαν για να τα φυτέψουν στο οικόπεδο, που η Δ.Ε. του ΠΙΙΕΤ μας παραχώρησε, βορειοδυτικά του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης, για την επιτυχία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στο τέλος της ημέρας , οι 6 τάξεις, των μαθητών-μαθητριών, είχαν  φυτέψει  150 νεαρά φυτά πικροδάφνης και χαρουπιών. Το έργο ολοκληρώθηκε με την κατασκευή του αυτόματου συστήματος  για το πότισμα.

-Κάθε παιδί του σχολείου, υιοθέτησε την πικροδάφνη ή τη χαρουπιά  που φύτεψε, κρεμώντας πάνω της, μια αδιάβροχη κάρτα με το όνομά του και υποσχέθηκε πως θα περνά συχνά από το αλσύλλιο, για να παρακολουθεί την ανάπτυξή της.

– Κάθε τάξη μετά τη συμμετοχή της, επέστρεφε στο σχολείο και συνέχιζε το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

– Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μανώλης Απέργης, οργάνωσε την εξόρμηση του Α Δημοτικού σχολείου και συμμετείχε ενεργά στο φύτεμα.

  – Οι δασκάλες μας , παιδαγωγοί με όλη τη σημασία της λέξης, συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά και με χαμόγελα η προσπάθεια της υποδειγματικής δενδροφύτευσης, στην ιδιοκτησία του ΠΙΙΕΤ.

– Οι μαθητές και οι μαθήτριες,  άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις  με το ήθος τους, την ευγένειά τους, τη διάθεσή τους να μάθουν για τη γη, τις τεχνικές για το φύτεμα και με  την λαχτάρα που είχαν, να φυτέψουν το δικό τους δένδρο.

-Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου αθόρυβα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους προς διευκόλυνση των μαθητών

– Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει,  στην εταιρεία coco matt και τον εκπρόσωπο  της κ. Παύλο Ευμορφίδη,   που μας ευαισθητοποίησαν,  με το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη του πρασίνου στο νησί μας αφενός και αφετέρου,  γιατί μας βοήθησαν οικονομικά για την κατασκευή των λάκκων τις προηγούμενες ημέρες και την αγορά των σωλήνων κλπ που ήταν απαραίτητοι,  για  την κατασκευή του αυτόματου ποτίσματος.  Το ενδιαφέρον και η προσφορά τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

– Ευχαριστούμε τη Δ.Ε.  του ΠΙΙΕΤ, που ευγενικά μας παραχώρησε την ιδιοκτησία της που βρίσκεται κοντά στην σχολική μονάδα και το νερό από τις πηγές του ΠΙΙΕΤ για το πότισμα, καθώς επίσης και για το κέρασμα (νερό και πορτοκαλάδα) που πρόσφερε στα παιδιά.

– ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, οι μαθητές του Α. Δημοτικού σχολείου , σχολικού έτους 2021-2022, δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Ψάλτης

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -