Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Τήνος – Μικροί ωκεανογράφοι, φωτογράφοι, βοτανολόγοι

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

H E’ Τάξη του Δημ. Σχ . Εξωμβούρου είχε την τύχη να επιλεγεί  σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα της Alpha mission Delos υπό την αιγίδα του World Human Forum που έχει στόχο  την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των ανθρώπων για την κλιματική αλλαγή μέσω της τέχνης. Ένα ταξίδι γνώσης μέσα από την αρχαία Ελλάδα που συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης, το νερό, τη φωτιά, τη γη, τον αέρα και έρχεται να προστεθεί και ένα πέμπτο που οι αρχαίοι πρόγονοί μας ονόμαζαν αιθέρα. Μέσα από το πρόγραμμα διάρκειας 2 μηνών οι μαθητές μας και οι μαθήτριές μας μυήθηκαν στα μυστικά της ωκεανογραφίας, της τέχνης της κυανοτυπίας, της φωτογραφίας και της βοτανολογίας μέσα από βιωματικά εργαστήρια με  επαγγελματίες του είδους.

Γη_ 

Η Δέσποινα  Οικονομοπούλου ήταν η υπεύθυνη παιδαγωγός και σχεδιάστρια  του προγράμματος αλλά και ο οδηγός μας στο ταξίδι της τέχνης της φωτογραφίας, της βοτανολογίας & της σύνδεσης της αρχαίας παράδοσης στο τώρα. Σκύψαμε με σεβασμό στη μητέρα γη και οι μαθητές μας μέσα από τη ματιά τους αποτύπωσαν σε φωτογραφίες την χλωρίδα της Τηνιακής φύσης. 

Ο Μάνθος Πρελορέντζος γνώστης της εφαρμοσμένης βοτανολογίας μας ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της Τηνιακής χλωρίδας.

Νερό – 

Από το Λαύριο μας επισκέφτηκε μια ομάδα επιστημόνων ωκεανογράφων με ειδικό σκάφος μέσα στο οποίο μελετήσαμε τη ζωή στο νερό. Γίναμε για λίγο μικροί ωκεανογράφοι χρησιμοποιώντας τα συστήματα του σκάφους υδροφόνο, βυθόμετρο , υποθαλάσσιο drone  με την καθοδήγηση των ειδικών. 

Φωτιά 

Καλεσμένος μας  ήταν ο καθηγητής εφαρμοσμένων τεχνών που μας έδειξε την  εκτύπωση φωτογραφιών με τη τεχνική της κυανοτυπίας / ηλιοτυπιας.      

Αέρας- 

Εξερευνήσαμε με την αίσθηση της ακοής και του ήχου χρησιμοποιώντας sound recorder (ειδικός επαγγελματικός εγγραφέας ήχου) ακούγοντας μέσα από αυτό το μηχάνημα ήχους που δεν γίνονται αντιληπτοί με την ακοή.

Ένωση με την ιστορία – ταξίδι στη Δήλο

Οι μαθητές μας είχαν την τύχη και την χαρά να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου κατά τη διάρκεια του 3rd  global gathering με ομιλητές από ολο τον κόσμο. Στον αρχαιολογικό χώρο ήταν εκτεθειμένα τα έργα τους, τα οποία οι μικροί δημιουργοί τα υπέγραψαν και είχαν την τιμή να βρεθούν ως επισκέπτες και δημιουργοί σε αυτό το γεγονός και στη συναυλία.Στο νησί της Δήλου έγινε το πέμπτο βιωματικό εργαστήριο με επίκεντρο το στοιχείο του αιθέρα, όπου οι μαθητές μας συνομίλησαν με διαστημικό γιατρό του Εuropean Space Agency.

Φτάνοντας στο τέλος του ταξιδιού μας γεμάτοι εμπειρίες και νέες γνώσεις κατανοήσαμε ότι η δική μας ύπαρξη είναι άρρητα δεμένη με τη φύση. Σαν όντα αυτού του πλανήτη αντιλαμβανόμαστε ότι η συνύπαρξη με αυτή πρέπει να είναι με σεβασμό και να μην διαταράσσουμε τις ισορροπίες της φύσης καθώς είναι ο μόνος δρόμος και για το δικό μας μέλλον. Η γη μας προσφέρει την ίδια μας την ύπαρξη κι εμείς οφείλουμε να την σεβόμαστε, να την φροντίζουμε και να εξελισσόμαστε σε πλήρη αρμονία μαζί της! Ευχαριστούμε το World Human Forum για αυτή τη μοναδική εμπειρία. 

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img