Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τήνος – Μύκονος: Δύο γείτονες συζητούν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 13-4-2022 και ώρα 18.30 μ.μ. έλαβε χώρα στο φιλόξενο συνεδριακό χώρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού η Ημερίδα “Κυκλάδες : Τουριστική Ανάπτυξη ή “Ακμή” ; Τήνος και Μύκονος: Δύο γείτονες συζητούν”, την οποία διοργάνωσε η ΚΟΙΝΣΕΠ “Το Μπατίκι”.

Ο στόχος της ημερίδας ήταν, μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, να πυροδοτηθεί μια γόνιμη συζήτηση γύρω από το παρόν και το μέλλον του τουρισμού στο νησί, συμπεριλαμβανομένων και των αναδυόμενων προκλήσεων που ανακύπτουν λόγω της μεγάλης ανάπτυξης του τουρισμού στην Τήνο.

Στην αρχή της ημερίδας, η οποία μεταδόθηκε και διαδικτυακά από το Tinos Today, η πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και εν συνεχεία πήρε το λόγο ο πρώτος ομιλητής, ο δημοσιογράφος κ. Ρουσσουνέλος Δημήτρη, κάτοικος Μυκόνου.

Ο κ. Ρουσουνέλος έκανε μια αναδρομή της τουριστικής πορείας της Μυκόνου και ανέδειξε τα ζητήματα που προέκυψαν από την έκρηξη της τουριστικής κίνησης των περασμένων δεκαετιών στο γειτονικό νησί, καθώς και την αναπόφευκτη αλλοίωση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής ταυτότητας αυτού.

Ύστερα, τη σκυτάλη πήρε ο έγκριτος Γάλλος δημοσιογράφος Vincent Günther , δίνοντας τη δική του μαρτυρία, από τη σκοπιά του ξένου επισκέπτη, για το τουριστικό παρόν του νησιού, καθώς και προτάσεις για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού(οικοτουρισμός, περιπατητικός τουρισμός) με βάση το σεβασμό στην παράδοση και το περιβάλλον του νησιού. Τεκμηρίωσε τις απόψεις του μεταφέροντας τη διάθεση των ξένων επισκεπτών να γνωρίσουν την πραγματική πολιτιστική βάση του νησιού, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, τα οποία χάνονται συν τω χρόνω λόγω του αποτυπώματος του μαζικού τουρισμού.

Τέλος, την απαιτούμενη επιστημονική βαρύτητα στην ημερίδα έδωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Σπιλάνης Ιωάννης, ο οποίος παρουσίασε στην εισήγησή του την ανάγκη στροφής στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (τουρισμός εμπειριών) , στροφή, η οποία, όπως ανέλυσε ο κος Σπιλάνης, αποτελεί επιβεβλημένη κίνηση προς τη διάσωση του περιβάλλοντος και του πολιτισμού του νησιού της Τήνου.Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις προς τους εισηγητές από το κοινό ,τις οποίες με πολύ ενδιαφέρον άκουσαν και απάντησαν οι καλεσμένοι.

Ο προβληματισμός για την παρούσα κατάσταση ήταν διάχυτος, όπως έντονη ήταν και η επιθυμία να υπάρξει σύζευξη δυνάμεων για την εναργέστερη διαχείριση της τουριστικής επιτυχίας της Τήνου με γνώμονα το συμφέρον του νησιού, του περιβάλλοντος και των ανθρώπων του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -