Τήνος – Νέο ωράριο καταστημάτων – Ανοιχτά έως 20.30 μ.μ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 843/3.3.2021 αναπροσαρμόστηκαν οι ώρες λειτουργίες των καταστημάτων που λειτουργούν είτε κανονικά είτε με τη μέθοδο του click away και του click inside στις κόκκινες περιοχές.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Μετά, λοιπόν, από την τελευταία ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

κ. Χαρδαλιά, ότι όλες οι περιοχές της Ελλάδας μεταξύ αυτών και η Τήνος χαρακτηρίζονται «κόκκινες» και κατατάσσονται πλέον στις περιοχές Αυξημένου Κινδύνου, πλην των δεκαεννέα περιφερειών και περιοχών που χαρακτηρίζονται επηδημιολογικά ως Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο) σας ενημερώνουμε ότι :

 • Τα μέτρα έχουν ισχύ από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 06:00 έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021στις 06:00 και στις χαρακτηρισμένα «κόκκινες» περιοχές είναι τα παρακάτω
 • Το ωράριο λειτουργίας προαιρετικά είναι από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.
 • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί,
 • Όλα τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με click away, με την διαδικασία δηλαδή  της εξ’ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος.
 • Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία του εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside). 
 • Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop) λειτουργούν παντού με τις γνωστές προϋποθέσεις.  Μέχρι τώρα, στα δύο επίπεδα αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου απαγορεύεται η πώληση των περισσότερων διαρκών προϊόντων. 
 • Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής λειτουργούν ως εξής :
 • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον.
 • Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
 • Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
 • Απαγορεύεται η αναμονή πελατών στον χώρο.
 • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
 • Ειδικώς για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας. 

Η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας διατηρείται με εξαίρεση μόνο τους ρητά προβλεπόμενους τρόπους.  Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για λόγους εργασίας και με τις προβλεπόμενες κάθε φορά βεβαιώσεις. 

Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τα παραπάνω μέτρα, όσο σκληρά και αν είναι για τις επιχειρήσεις μας καθώς οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και τα πρόστιμα παραμένουν «τσουχτερά».

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                                                             ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter