Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Επιστροφή για το Monopoliο Espresso & Pizza Bar

Monopolio Espresso & Pizza Bar Κοντά σας από τις 08.00 το πρωί και με delivery 19.00 - 23.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 228325770

Τήνος – Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου-Παναγίας Μεγαλομάτας

Τήνος – Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου-Παναγίας Μεγαλομάτας

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στον Δεσποτικοθεομητορικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου-Παναγίας Μεγαλομάτας στο εμβληματικό χωριό Κτικάδος χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, Εφημερίων και Διακόνων του νησιού, της Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιδημάρχου, του διατελέσαντος Δημάρχου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, της Προέδρου της ΤΚ Κτικάδου, του Προέδρου της ΤΚ Δύο Χωρίων, Προέδρων και μελών Συλλόγων και Φορέων, εκκλησιαστικών επιτρόπων και ευλαβών Χριστιανών ενοριτών και προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της εορτής όπως καταγράφεται στα ιερά κείμενα και ειδικά στο πρόσωπο της Παναγίας, του Προφήτου Συμεών, της Προφήτιδος Άννης, του Αγίου Ιωσήφ, κυρίως δε έδωσε έμφαση στην προσέλευση της Παναγίας στον Ναό, αν και δεν είχε ανάγκη καθαρισμού, για την τήρηση του Νόμου, και την προτροπή προς κάθε μητέρα για την υποχρέωση την οποία έχει για τη σωστή ανατροφή των παιδιών και την κατήχησή τους και την συνεχή προτροπή για την αγάπη τους προς την εκκλησία και την πίστη ως εφόδιο για την περαιτέρω πορεία της ζωής τους.

Ωσαύτως, αναφέρθηκε στην θεολογία της Εορτής και ιδιαιτέρως στην αναφορά του Αγίου Συμεών περί του προσώπου του Κυρίου ως σημείου αντιλεγομένου και το πως από τότε μέχρι σήμερα η εκκλησία και στηρίζεται αλλά και πολεμάται και πως ο Κύριος στηρίζει και την εκκλησία και τη ζωή των ανθρώπων.

Ευχήθηκε στους κατοίκους της περιοχής για την εορτή και εμνήσθη του ονόματος του κεκοιμημένου πρότριτα Εφημερίου του Ναού π. Αντωνίου Φωσκόλου.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
clear sky
9.4 ° C
9.4 °
6.6 °
52 %
4.9kmh
3 %
Τε
10 °
Πε
13 °
Πα
14 °
Σα
14 °
Κυ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -