Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τήνος – Οι εορτασμοί για την Ιερά Καρδία Του Ιησού

Ξεκίνησε το εννεαήμερο προετοιμασίας για την Εορτή της Ιεράς Καρδίας του Ιησού. Την  Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 τελέστηκε η Ακολουθία της Αγίας  Ώρας και στις 20.00 Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Παρασκευή 1η του μήνα η ημέρα ξεκίνησε με Αγία Ώρα στις 8.30 ενώ στις 9.30 τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Διευθυντή του Ιερού προσκυνήματος π. Ιωσήφ Ρόσσι ενώ μαζί του συλλειτούργησε ο π. Γεώργιος Ανδριώτης και συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο διάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο  π. Ιωσήφ όπου εξήγησε τα αναγνώσματα που ανεγνώσθησαν  και ανέλυσε  το θέμα του Εννεαήμερου εορτασμού που είναι «Η Ιερή καρδιά και οι αφιερωμένες κλήσεις».

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν καθ’όλη την επόμενη εβδομάδα ξεκινώντας  με την  τέλεση Θείας Λειτουργίας την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις  7.00 το απόγευμα ενώ  στις 8.00 το βράδυ με την Έκθεση του Αγιότατου Μυστηρίου και την  έναρξη  συνεχόμενης προσκύνησης 40 ωρών του Αγιοτάτου Μυστηρίου .

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 8.00  το βράδυ θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί η ακολουθία των Αίνων όπου και θα δοθεί η ευλογία με το Αγιότατο Μυστήριο όπου θα ολοκληρωθεί η  40ωρη  προσκύνηση.

Θα ακολουθήσουν  4  Λειτουργίες την Κυριακή 10 Ιουλίου δηλαδή η πρώτη θα τελεστεί στις 7.30, η δεύτερη στις 9.00, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 11.00 και το απόγευμα θα τελεστεί  ακόμη μια Θεία Λειτουργία στις 20.00, έτσι με αυτή την τελευταία Θεία Λειτουργία  θα ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοί.

Δ. Μάριος Φ.

Φωτογραφίες Καλλιόπη Σκλάβου.

www.kantam.gr

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -