Τήνος – Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των λαγκαδιών στην Καλλονή και συνέχεια έχει η Κώμη

Γραφει η Έπαρχος Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Αναστασία Δεληγιάννη – -Άσπρου

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο καθαρισμός των λαγκαδιών στην Καλλονή και θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών και ο καθορισμός του λαγκαδιού της Κώμης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας αντέδρασαν με γρήγορα αντανακλαστικά, στην διαχείριση της κατάστασης, μετά τη λύση της σύμβασης με την εταιρεία «ΓΕΩΡΥΘΜΙΚΗ ΑΤΕ», που είχε αναλάβει τους καθορισμούς των ρεμάτων της Τήνου, η οποία λύση συντελέστηκε με τη με αριθμό 395/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο θα δημοπρατηθεί ξανά, το επόμενο διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών, θα υπάρχουν άμεσες τοπικές επεμβάσεις, όπως έγινε και στα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στις 24 έως 26 Αυγούστου.

Η συστηματική δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει γνώμονα την πρόληψη φαινομένων, για αυτό και οι μελέτες και το έργο είχε δημοπρατηθεί και είχε ξεκινήσει έγκαιρα, στην αδυναμία όμως του εργολάβου να εκτελέσει το έργο δεν μένουμε στα λόγια, ούτε ξορκίζουμε το κακό, το αντιμετωπίζουμε με ιεράρχηση, πρόγραμμα και συνέπεια και φυσικά με την κατανόηση των συμπολιτών μας και τις υποδείξεις τους.

Πρώτο και βασικό μέλημά μας η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των νησιωτών μας!!!

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter