Τήνος | Παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς…ο Σαλος Άγιος»

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου, φιλοξενεί την παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς…ο Σαλός Άγιος». Ο θεατρικός μονόλογος του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου και ερμηνεία Γιώργη Κοντοπόδη, θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στον Πύργο, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του Γιαννούλη Χαλεπά, στο οποίο στεγάζεται πλέον το ομώνυμο Μουσείο.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στις 15 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται ογδόντα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του κορυφαίου γλύπτη μας, που με τη σμίλη του δημιούργησε αριστουργήματα, ύμνησε την ομορφιά και άνοιξε καινούριους δρόμους στη νεότερη ελληνική τέχνη.

Το έργο του Άγγελου Ανδρεόπουλου, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φωτίζει την τραγική αλλά και μυθιστορηματική ζωή του Έλληνα «Ροντέν». Μέσα από το δωμάτιο του ψυχιατρείου, μέσα από τα διαρκή ταξίδια
του μυαλού του Γιαννούλη, βλέπουμε όλη του τη ζωή, την Τήνο, την έμπνευση, τη μανία της δημιουργίας, το κατρακύλισμα στη σχιζοφρένεια και την αναπόφευκτη αποδοκιμασία του κόσμου προς το πρόσωπο ενός «σαλού» για να καταλήξουμε στην εξύψωση και την αναγέννηση. Πρόκειται για μια εις βάθος ανάλυση της ψυχοσύνθεσης του σχιζοφρενώς ευφυούς αυτού καλλιτέχνη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με φυσικό φως, στις 6μ.μ, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και προσφέρεται δωρεάν από τους καλλιτέχνες ως ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο γλύπτη.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter