Τήνος/ Σχετικά με τους εθελοντικούς καθαρισμούς στο λαγκάδι της Αγίας Παρασκευής

Επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες έστειλε ο κτηνίατρος Μανώλης Βορρίσης με αφορμή τους εθελοντικούς καθαρισμούς στο λαγκάδι της Αγίας Παρασκευής όπου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις καθαρισμοί.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Περιλαμβάνουν οι καθαρισμοί:

Α) κοίτη ρέματος από το ύψος της γέφυρας Ζαννακη Αλαβάνου μέχρι αρχή κτιρίου ΔΕΗ ( δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω μεγάλου όγκου απορριμμάτων κοντά στη γέφυρα) 

Β) Κοίτη ρέματος στο ύψος του κέντρου υγείας και ένα μικρό μέρος στο ύψος του δρόμου 

Γ) και Δ) όχθες ρέματος από γέφυρα κέντρου υγείας μέχρι παραλία , σε συνέχεια καθαρισμού από τις δημοτικές υπηρεσίες που είχε πραγματοποιηθεί πριν ένα μήνα μαζί με κλάδεμα των δέντρων. 

Προτάσεις από τον κ. Βορίση σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στις υπηρεσίες.

Θα ήθελα να επισημάνω το σημείο όπου βρίσκονται οι δύο κάδοι στην αρχή του κτιρίου της ΔΕΗ.  Οι κάδοι συχνά ξεχειλίζουν και τα απορρίμματα καταλήγουν στο κηπάριο όπισθεν των κάδων και τελικά μέσα στο ρέμα. 

Κατά την πρώτη δράση μας είχαν συνδράμει και υπάλληλοι της καθαριότητα, καθαρίζοντας στοχευμένα το συγκεκριμένο σημείο όπισθεν των κάδων, που ήταν σε τραγική κατάσταση, μέχρι και πτώματα ζώων είχε από κρεοπωλεία. Οι κυρίες εργάστηκαν σκληρά και το επανέφεραν σε πολύ καλή κατάσταση. 

Δυστυχώς 3 εβδομάδες μετα τον καθαρισμό το σημείο αρχίζει να γεμίζει απορρίμματα και θέλουμε να προστατέψουμε το ρέμα, τη δουλειά μας, την υγεία  και την ομορφιά της γειτονιάς. 

Πιστεύουμε ότι πρέπει να αντικατασταθούν οι κάδοι που είναι σπασμένοι ενώ σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες που γειτνιάζουν μας πρότειναν αν είναι δυνατόν να μπει και ένας επιπλέον αφού ο όγκος των απορριμμάτων που παράγουν δεν καλύπτεται από τους υπάρχοντες κάδους. Πιθανότατα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν να προτείνουν και άλλες λύσεις.  

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στο συγκεκριμένο ζήτημα και στη διαθεση σας για διευκρινήσεις. Θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε το ρέμα, την ομορφιά και θα σας ενημερώνουμε για την κατάσταση του συγκεκριμένου σημείου καθώς  και άλλων 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter