Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Τήνος – Σεμινάριο Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου στο Soundsteps by Eleni Lagoudaki

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Εκπαιδευτικό Εφηβικό Σεμινάριο Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας στον Κινηματογράφο με τη Μαργαρίτα Σιώτου στο Soundsteps by Eleni Lagoudaki

(Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)

Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης

Πληροφορίες: Μαργαρίτα Σιώτου –  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976095530

Η επαφή του εφήβου με τις ταινίες είναι αρκετά συχνή.  Παρέα λοιπόν θα εξερευνήσουμε τις πτυχές ενός setστον κινηματογράφο. Με βάση μας την ιδιότητα της επιλογής, ο κάθε έφηβος έχει την ευκαιρία να διαλέξει ένα πόστο που του αρέσει και να μείνει σε αυτό με στόχο την δημιουργία μιας κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους. Συνεργατικά θα δουλέψουμε πάνω στην ομαδικότητα για να φέρουμε εις πέρας το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας. Ο καθένας θα επιλέξει μεταξύ: -Υποκριτικής, κάμερας, σεναρίου, σκηνοθεσίας, φωτών, μουσικής επένδυσης, ήχου, ρεπεράζ, μακιγιάζ, ενδυματολογίας, σκηνογραφίας και τέλος το μοντάζ θα γίνει από όλους μαζί. 

Θα δουλέψουμε σε τρία επίπεδα. Ένα θεωρητικό, ένα πρακτικό και τέλος τον συνδυασμό τους για την ολοκλήρωση. Στο θεωρητικό επίπεδο θα μπούμε στην παρακολούθηση ταινιών, θεωρητική ανάλυση σκηνοθετών και ταινιών που μας ενδιαφέρουν σαν ομάδα, θα αναλύσουμε χαρακτήρες, ρόλους, υποκριτικές, πλάνα, θέση κάμερας, μουσικής, ρυθμού υποκριτικής, θα ανακαλύψουμε ψηφιακά μέσα για δημιουργία χώρου, εναλλακτικούς τρόπους πλάνων, θα δούμε την σημαντικότητα του συνόλου για την δημιουργία του αποτελέσματος και πολλά άλλα. Στο πρακτικό επίπεδο θα πιάσουμε στα χέρια μας κάμερες, φώτα, κλακέτες, θα μάθουμε πώς επικοινωνούμε σε ένα σετ, πώς σκηνοθετούμε τον ηθοποιό μας ή το σκηνικό μας αντικείμενο, πώς γράφουμε ένα σενάριο, πώς ο διευθυντής φωτογραφίας εντάσσεται στο όραμα του/της σκηνοθέτη ή των σκηνοθετών, θα μάθουμε πρακτικά τον ρόλο των κοστουμιών, του μακιγιάζ, την σημαντικότητα του χώρου για το πλάνο, θα δοκιμάσουμε φακούς κάμερας, θα εξασκηθούμε στα πλάνα μέσω ασκήσεων και τέλος αφού έχουμε γνωρίσει θεωρητικά τον κινηματογράφο και πρακτικά έχουμε την βάση θα αποφασίσουμε για το θέμα της ταινίας. Θα γράψουμε, θα ζωγραφίσουμε, θα φτιάξουμε σκηνικά αντικείμενα και κοστούμια, θα βρούμε χώρους να γυρίσουμε τα πλάνα μας, θα αποφασίσουμε ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν και ποιοι θα δευτεραγωνιστήσουν και μέσα από την ομάδα θα καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα με σκοπό το μοίρασμα της ταινίας με το κοινό.

Η Μαργαρίτα Σιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο, είναι πιστοποιημένη θεατρολόγος, ηθοποιός και εξειδικευμένη καθηγήτρια της σχολής του JacquesLecoq. Διδάσκει συγκεκριμένα την τεχνική σωματικού θεάτρου του Jacques Lecoq. Σπούδασε και διδάχθηκε την τεχνική αυτή στην δραματική σχολή LISPA (LondonInternational School of Performing Arts) από σπουδαίους καθηγητές που μαθήτευσαν δίπλα στον Lecoq. Ταυτόχρονα στα χρόνια που πέρασε στο Βερολίνο μαθήτευσε δίπλα στον σκηνοθέτη και καθηγητή σκηνοθεσίας και σεναρίου Florian Gottschick στο HFF (Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf). Μαζί του έκανε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία (Rest in Greece, 2019) η οποία ταξίδεψε σε μεγάλα φεστιβάλ (Busan Film Festival, Karlovy Vary FilmFestival, Munich Film Festival, Berlinale Film Festival) ενώ ήταν προτεινόμενη για πρωτοεμφανιζόμενη καλύτερη ηθοποιός στο Munich Film Festival. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μικρού μήκους, διαφημιστικά και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ ως ηθοποιός. Έχει γράψει και έχουν σκηνοθετηθεί τρία σενάρια με συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF). Διδάσκει επινοητικό/αυτοσχεδιαστικό σενάριο και δραματουργία.

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img