Τήνος – Σύσκεψη για την αποτίμηση της υγειονομικής κατάστασης στο νησί και την προστασία της δημόσιας υγείας

Διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, του Κέντρου Υγείας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο, με στόχο την αποτίμηση της υγειονομικής κατάστασης στο νησί και την προστασία της δημόσιας υγείας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκε ότι τα μέχρι σήμερα κρούσματα στο νησί οφείλονται κατά κύριο λόγο στις μετακινήσεις συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου, η πραγματοποίηση Rapid Tests σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας, η συστηματικότερη ενημέρωση των πολιτών για να συμμετέχουν στον εμβολιασμό και η μέγιστη δυνατή αύξηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από το Πάσχα και βεβαίως από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και με δεδομένη τη θετική υγειονομική εικόνα του νησιού τον τελευταίο χρόνο, απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια απ’ όλους για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, η Αντιδήμαρχος Υγείας κα. Ευγενία Αλοιμόνου, η Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Υγείας κα. Ελισάβετ Μπαλταρέτσου, ο Διοικητής Αστυνομίας κ. Χρήστος Νάκος και ο Λιμενάρχης κ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter