Τήνος – Το Ίδρυμα Ζογγολοπούλου για έκθεση Avant Garde

ΤΗΝΟΣ AVANT-GARDE

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου
3 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2021

Τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης ΤΗΝΟΣ AVANTGARDE  πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Ιουλίου στο εμβληματικό κτίριο της Στέγης Πολιτισμού και Παιδείας – «Μοσχούλειος Σχολή» του Δήμου Τήνου που κοσμεί το λιμάνι του νησιού.

   Αριστερά ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού Δήμου Τήνου κ. Εμμανουήλ Σώχος και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος

O καθηγητής και επιμελητής της έκθεσης κ. Μάνος Στεφανίδης ξεναγεί το Δήμαρχο Τήνου κ. Γιάννη Σιώτο

Όλα τα έργα αυτής της πρώτης έκθεσης η οποία σηματοδοτεί το άνοιγμα της Στέγης Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου είναι μεγάλων διαστάσεων και μουσειακών προδιαγραφών.


Έργα με έντονη θεατρικότητα, που μετείχαν σε μεγάλες, διεθνείς εκθέσεις. Από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ως την Μπιενάλε των Νέων του Παρισιού.  
Με την έκθεση αυτή, η Τήνος ξαναμπαίνει στο πεδίο των μεγάλων καλλιτεχνικών γεγονότων, όπως ιστορικά δικαιούται κι όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης με τη Γενική Γραμματέα, Υβόννη Θεοδωρίδη, και τον Προεδρο του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, Νίκο Θεοδωρίδη

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η φιλοξενία στο Μουσείο Κώστα Τσόκλη όπου ο καταξιωμένος εικαστικός καθισμένος στην αυλή του μουσείου του εξιστορούσε γεγονότα και στιγμές της σχέσης του με τον Γιώργο Ζογγολόπουλο και την Ελένη Πασχαλίδου – Ζογγολοπούλου.

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου συμμετέχει στην έκθεση “Τήνος avant – garde” με το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου TelNéant και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμο Τήνου, το Δήμαρχο Τήνου κ. Γιάννη Σιώτη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού Δήμου Τήνου κ. Εμμανουήλ Σώχο για τη φιλοξενία, στην κ. Άννα Αγγελοπούλου και τον κ. Ηριδανό Τσιριγκούλη από τη ROMA GALLERY για την εξαιρετική συνεργασία και στον επιμελητή της έκθεσης κ. Μάνο Στεφανίδη.

ΤΗΝΟΣ AVANTGARDE 

Διάρκεια έκθεσης: 3 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2021

Χώρος: Στέγη Πολιτισμού & Παιδείας Δήμου Τήνου – «Μοσχούλειος Σχολή»

Επιμέλεια έκθεσης: Μάνος Στεφανίδης

Διοργάνωση έκθεσης: ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ – ROMA GALLERY

Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00 και 18.00-21.00

Πληροφορίες: ROMA GALLERY, Τηλ. 2130358344

Συμμετέχουν: PAVLOS, ΑΛΗΘΕΙΝΟΣ Δημήτρης, ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος, ΚΑΡΑΣ Χρίστος, ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ Νίκος, ΛΑΠΠΑΣ Γιώργος, ΜΙΧΑΣ Γιάννης, ΜΥΤΑΡΑΣ Δημήτρης, ΣΚΥΛΑΚΟΣ Βασίλης, ΣΤΑΜΟΣ Θεόδωρος, ΦΑΣΙΑΝΟΣ Αλέκος.

 Διοργάνωση:

Συμμετοχή:

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter