Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Tinos Trails – Οι τρεις Πρωτεύουσες

Τ1 : Χώρα – Ξώμπουργο – Μουντάδος – Χώρα
Η διαδρομή Τ1 ξεκινάει από τη Χώρα (τωρινή πρωτεύουσα του νησιού) και διέρχεται διαδοχικά από κάποια εκ των γνωστότερων σημείων ενδιαφέροντος της Τήνου, όπως η Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας, οι Πόλες (αρχαία πρωτεύουσα του νησιού) το Ξώμπουργο (μεσαιωνική πρωτεύουσα). Η επιστροφή στη Χώρα γίνεται μέσω των χωριών Καρυά και Μουντάδος (με δυνατότητα σύνδεσης με την Ι.Μ. Κεχροβουνίου). Στη συνέχεια περνάει γύρω από το Φράγμα Βακέτας και την γύρω αγροτική περιοχή, τέμνει τη “βιομηχανική περιοχή” της Χώρας και περνώντας από γραφικά στενάκια του οικισμού φτάνει και πάλι στο σημείο “εξέδρα”.

Σημεία εκκίνησης: Χώρα (Εξέδρα), Ξώμπουργο, Μουντάδος

Τ1Α : Χώρα – Κιόνια – Κτικάδος – Κυρά-Ξένη
Η διαδρομή Τ1Α ενώνει τη Χώρα με τα Κιόνια, μέσω του παραλιακού δρόμου, και από εκεί ανηφορίζει προς τον Κτικάδο και την Κυρά – Ξένη. Από την Κυρά – Ξένη μπορείτε να επιστρέψετε απ’ευθείας στη Χώρα μέσω του μονοπατιού Τ1 είτε να ανηφορίσετε προς το Ξώμπουργο και να επιστρέψετε στη Χώρα μέσω του άλλου σκέλους της διαδρομής Τ1 (Καρυά – Μουντάδος).

Σημεία εκκίνησης: Χώρα (ΚΤΕΛ), Κιόνια, Κτικάδος

Σύνδεση με άλλα μονοπάτια: Τ1

Τ1Β : Τριπόταμος – Σμπεράδος – Μουντάδος
Η διαδρομή αυτή είναι μια σύντμηση της διαδρομής Τ1, εάν θέλετε να αποφύγετε την ανάβαση προς το Ξώμπουργο. Κινείται κατά μήκος ενός μονοπατιού με πανοραμική θέα και ενώνει τα ιδιαίτερα γραφικά χωριά του Τριπόταμου, του Σμπιράδου και του Μουντάδου.

Σημεία εκκίνησης: Τριπόταμος, Μουντάδος

Σύνδεση με άλλα μονοπάτια: Τ1, Τ2

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -