Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img

Tinos Trails – Οι τρεις Πρωτεύουσες

spot_img
spot_img

Τ1 : Χώρα – Ξώμπουργο – Μουντάδος – Χώρα
Η διαδρομή Τ1 ξεκινάει από τη Χώρα (τωρινή πρωτεύουσα του νησιού) και διέρχεται διαδοχικά από κάποια εκ των γνωστότερων σημείων ενδιαφέροντος της Τήνου, όπως η Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας, οι Πόλες (αρχαία πρωτεύουσα του νησιού) το Ξώμπουργο (μεσαιωνική πρωτεύουσα). Η επιστροφή στη Χώρα γίνεται μέσω των χωριών Καρυά και Μουντάδος (με δυνατότητα σύνδεσης με την Ι.Μ. Κεχροβουνίου). Στη συνέχεια περνάει γύρω από το Φράγμα Βακέτας και την γύρω αγροτική περιοχή, τέμνει τη “βιομηχανική περιοχή” της Χώρας και περνώντας από γραφικά στενάκια του οικισμού φτάνει και πάλι στο σημείο “εξέδρα”.

Σημεία εκκίνησης: Χώρα (Εξέδρα), Ξώμπουργο, Μουντάδος

Τ1Α : Χώρα – Κιόνια – Κτικάδος – Κυρά-Ξένη
Η διαδρομή Τ1Α ενώνει τη Χώρα με τα Κιόνια, μέσω του παραλιακού δρόμου, και από εκεί ανηφορίζει προς τον Κτικάδο και την Κυρά – Ξένη. Από την Κυρά – Ξένη μπορείτε να επιστρέψετε απ’ευθείας στη Χώρα μέσω του μονοπατιού Τ1 είτε να ανηφορίσετε προς το Ξώμπουργο και να επιστρέψετε στη Χώρα μέσω του άλλου σκέλους της διαδρομής Τ1 (Καρυά – Μουντάδος).

Σημεία εκκίνησης: Χώρα (ΚΤΕΛ), Κιόνια, Κτικάδος

Σύνδεση με άλλα μονοπάτια: Τ1

Τ1Β : Τριπόταμος – Σμπεράδος – Μουντάδος
Η διαδρομή αυτή είναι μια σύντμηση της διαδρομής Τ1, εάν θέλετε να αποφύγετε την ανάβαση προς το Ξώμπουργο. Κινείται κατά μήκος ενός μονοπατιού με πανοραμική θέα και ενώνει τα ιδιαίτερα γραφικά χωριά του Τριπόταμου, του Σμπιράδου και του Μουντάδου.

Σημεία εκκίνησης: Τριπόταμος, Μουντάδος

Σύνδεση με άλλα μονοπάτια: Τ1, Τ2

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ο καιρός

Tinos
clear sky
18.4 ° C
19.1 °
18.1 °
82 %
3.1kmh
3 %
Τε
22 °
Πε
22 °
Πα
20 °
Σα
20 °
Κυ
21 °
spot_img
spot_imgspot_img